Blokzijl: 'Zo hard voor getraind'

Blokzijl: 'Zo hard voor getraind'

donderdag 23 april 2020

In de strijd tegen het coronavirus heeft het kabinet verregaande maatregelen getroffen die ook van invloed zijn op de handbalsport. Hoewel het seizoen al vroegtijdig is beëindigd zijn er veel memorabele momenten geweest. KRAS/Volendam blikt wekelijks terug op een gedenkwaardig jaargang.

Afgelopen seizoen maakte Wessel Blokzijl zijn eerste opwachting bij de hoofdmacht van KRAS/Volenddam. Dit deed hij in de spannende wedstrijd tegen KEMBIT-LIONS. Niet zonder succes want Blokzijl scoorde zijn eerste treffer In de laatste drie minuten waarna de stand op 30-30 kwam. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 31-30.

Blokzijl praat uitgebreid over zijn debuut bij Heren 1 en wat zijn verwachtingen en doelen zijn voor aankomend seizoen.

Toch echt erop
Toen Blokzijl hoorde dat hij zijn debuut mocht maken, kon hij zijn geluk niet op. ”Sinds 2013 zit ik bij de club en dit is dan toch waar je het uiteindelijk voor doet en waar je zo hard voor getraind heb. De wedstrijd zelf had voor mij niet beter kunnen lopen, denk ik. Het was een spannende pot dus ik dacht er zelf in eerste instantie niet meer op te komen. Wat ik ook niet erg had gevonden want om het zo allemaal mee te maken was ook al een ervaring op zich. Maar een kwartier voor tijd hoorde ik mijn naam en mocht ik er toch echt op.”

Gelijkmaker
Blokzijl werd niet ongezien want hij scoorde een belangrijke 30-30 gelijkmaker vlak voor tijd. “Het moment zelf kon ik me tijdens de wedstrijd niet zo goed beseffen. Ik kreeg de bal en dacht gewoon: ‘deze moet er in’. En dat gebeurde gelukkig. Om dan de blijdschap van iedereen te zien was geweldig”.

Fysiek en tempo
Voordat Blokzijl zijn debuut mocht maken, speelde hij al een tijdje bij de Volendamse beloftenploeg. Een niveau waar hij een verschil in merkt. “Het verschil zit hem vooral in het fysiek en het tempo waar in gespeeld wordt. Wat ook logisch is denk ik. In de Eredivisie spelen we tegen ploegen die qua leeftijden vergelijkbaar zijn met het eerste team van KRAS/Volendam. Er zit een mix tussen oudere en jonge gasten.”

Blij
Mede door het vroegtijdige einde van de competitie was er voor Blokzijl tot dusverre geen nieuwe kans om minuten te maken in het eerste team van KRAS/Volendam. Toch kijkt hij terug op een mooie eerste ervaring. “Ik ben er heel blij mee. In een korte periode heb ik er veel van geleerd.”

Belangrijk zijn
Voor het komende seizoen heeft Blokzijl duidelijke doelen voor ogen. “Ik wil mezelf verder ontwikkelen door belangrijk te zijn in het tweede herenteam. Afgelopen seizoen heb ik door een schouderblessure weinig gespeeld. Dat wil ik voor het komende jaargang natuurlijk anders zien. Door veel te spelen bij het tweede team en mee te trainen met het eerste hoop ik mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik natuurlijk de echte overstap naar de hoofdmacht maken. Dat gaat niet vanzelf, dus ik ga er hard voor trainen om mijn doelen zo snel mogelijk te halen.”

Voetenwerk
En hard trainen doet de gedisciplineerde Blokzijl, zelfs nu hij alleen thuis aan de slag mag. “Ik ben elke dag bezig met het werken aan mijn kracht en conditie. Dit doe ik met hardlopen, oefeningen voor voetenwerk en krachtoefeningen. Het is natuurlijk niet ideaal, maar met stil zitten schieten we ook niks op. Ik hoop in ieder geval zo snel mogelijk weer met het team in de sporthal te mogen trainen. Dat mis ik zeker."

Foto: FotoReza