BM Benidorm moet zweten voor toernooiwinst tegen HV KRAS/Volendam

maandag 21 augustus 2017

Hoewel Balonmano Benidorm er uiteindelijk met de toernooiwinst vandoor ging, kunnen de mannen van HV KRAS/Volendam terugkijken op een zeer sterke wedstrijd. De Volendammers voerden in het grootste deel van de wedstrijd de boventoon en stond na 37 minuten spelen zelfs nog op een 16-19 voorsprong. Uiteindelijk bleken de Spanjaarden de sterkste: 28-25.

Tijdens de zondagwedstrijd tegen Benidorm eist vooral Eijlers de hoofdrol op. De teruggekeerde Volendammer bewijst nog altijd in het rijtje van beste doelmannen ter wereld te behoren en stopte de ene na de andere bal. Die zekerheid gaf de handballers het zelfvertrouwen om onbevangen te spelen. Via 3-4 na tien minuten grepen de Spanjaarden nog een voorsprong van 7-5, maar deze werd in het restant van de eerste helft ongedaan gemaakt. Gerust werd er met 12-12.

Ook in de tweede helft dwong Eijlers het respect af van iedereen in de goedgevulde sporthal. Na 37 minuten leidden de dijkbewoners zelfs met 16-19. De Spaanse arbitrage, al de hele wedstrijd strooiend met tijdstraffen in Volendams nadeel, deed er in het laatste kwartier nog een schepje bovenop en bestrafte de bezoekers met nog meer onbegrijpelijke tijdstraffen en vage beslissingen. Benidorm stelde de winst en de toernooizege veilig, ook al bleven de Volendammers voor elke meter knokken. Met de 28-25 eindstand waren de prijzen voor Benidorm, maar de bloemen voor Volendam.