Boomlange linkshander Marnix Roos kiest voor HV KRAS/Volendam

Boomlange linkshander Marnix Roos kiest voor HV KRAS/Volendam

donderdag 13 april 2017

Twee meter lang en een gewicht van omme nabij de honderd kilo. Aan de fysieke gesteldheid van handbaltalent Marnix Roos ligt het in elk geval niet. De linkshandige opbouwer van Hellas ziet in HV KRAS/Volendam de beste club om zijn talent optimaal te benutten en maakt deze zomer de overstap naar het vissersdorp. Roos zal een intern programma volgen om hem daarin zo goed als mogelijk te begeleiden.

Roos, die in juli zeventien jaar wordt, maakte op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Hellas. Hij werd tevens opgeroepen voor Oranje onder 19 en speelde in dit team samen met onder andere KRAS/Volendam-speler Dani Baijens. In Volendam krijgt hij begeleiding van de familie Duin.

Ruwe diamant

Algemeen manager Joost Ooms ziet in Roos een ruwe diamant. “We volgen Marnix al een jaar. Hij is wat je noemt ‘raw talent’. We gaan investeren in Marnix, omdat we denken dat hij de potentie heeft om over een aantal jaren een grote speler te worden. Hij gaat bij ons intern het programma volgen. De club richt dus samen met hem en zijn ouders zijn leven in, zodat het volledig in teken van school en sport staat. Als een jongen van zeventien een keuze maakt om zijn talent volledig te benutten en het lef toont echt in zichzelf te investeren, dan is dat lovenswaardig. Bobby Schagen, Jasper Snijders en Jaap Beemsterboer zijn enkele namen die op vroege leeftijd de stap genomen hebben om naar KRAS/Volendam te gaan. Zij hebben hun succesvolle carrière eraan te danken. Hopelijk bewandelt Marnix een vergelijkbaar pad. De familie Duin zal een belangrijke rol vervullen in de begeleiding van Marnix.”

'Alle faciliteiten beschikbaar'

Roos gaat er alles aan doen om te slagen bij KRAS/Volendam. “De club beschikt over alle faciliteiten om handbaltalent optimaal te benutten. De loop- en krachttrainers, fantastische krachtfaciliteiten. Dat de familie Duin mij gaat begeleiden geeft ook aan dat de club serieuze plannen met mij heeft. En het lijkt mij ontzettend gaaf om te trainen onder de nieuwe trainer Peter Portengen. Mijn kracht ligt vooral in de dekking. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk aan te haken bij het niveau van de BENE-League.”

Foto: Jet Fotografie