Bouwen aan een Duurzame Toekomst voor Dameshandbal

Bouwen aan een Duurzame Toekomst voor Dameshandbal

zaterdag 06 april 2024

HV KRAS/Volendam zet al geruime tijd vol overtuiging in op de ontwikkeling en professionalisering van het dameshandbal binnen de vereniging. Dit is echter geen eenvoudig traject, gezien de sterke handbalcultuur die reeds bestaat in Volendam, voornamelijk gericht op heren- en jongenshandbal.

"Zo nu en dan krijgen we nog steeds de vraag of we überhaupt dameshandbal aanbieden. Maar voor de oplettende sportliefhebber is het duidelijk: stap voor stap bouwen we aan de structuur van onze vereniging om een duurzame toekomst te waarborgen, ook op het hoogste niveau van de eredivisie voor dames. Dit is onderdeel van de strategische visie van de vereniging. Wij willen een vereniging zijn waar gelijkheid centraal staat," aldus Joost Ooms, Algemeen Manager van HV KRAS/Volendam.

Met de aanstelling van een fulltime hoofdcoach/trainer van internationaal niveau, Debbie Bont, als hoofdcoach/trainer van Dames 1, en de toevoeging van krachttrainer Patrick Fuchs en assistent Dirk Tuip, naast het upgraden van het programma, laat de vereniging zien dat er serieus gebouwd wordt aan de weg naar de top aan de dameskant. De ambitie is al eens eerder geuit: het doel om op een dag zowel Nederlands kampioen te worden bij de dames als bij de heren, vanuit een sterke jeugdopleiding en regionale aanpak.

Om deze visie te ondersteunen, zet de club een nieuwe stap in de versterking van zijn jeugdhandbalprogramma. De club heeft recentelijk twee extra jeugdtrainers aangesteld om zijn jeugdopleiding te versterken en te verbeteren.

Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel verteld: "De afgelopen jaren heeft HV KRAS/Volendam consistent geïnvesteerd in de jeugdopleiding, zowel voor heren als dames. We hebben dan ook een goed trainersteam. Maar net als bij een eredivisie team moet je blijven sleutelen aan de samenstelling van je kader. Altijd met in de gedachten het doel was om talenten een langdurig en hoogwaardig programma te bieden. Door het verbeterde programma en de toevoeging van Jolanda Breugem, Debbie Bont en Tom Zwarthoed aan de jeugdopleiding, heeft de club nóg meer getalenteerde trainers kunnen binden."

Cappel vervolgt: "Jolanda Breugem maakt de overstap van VOC Amsterdam naar KRAS/Volendam en heeft met haar uitgebreide ervaring een grote toegevoegde waarde en voegt expertise toe aan ons streven om een sterke jeugdopleiding bij Volendam te realiseren. We zijn erg trots op haar overstap.

Tom Zwarthoed is een kind van de club kent het DNA van Volendam en heeft hoge trainersambities voor de toekomst. Op dit moment zet hij zich in voor meerdere verenigingen en is een jonge enthousiasteling met potentie om heel goed te worden in het trainersvak".

De club kijkt ernaar uit om samen te werken met Jolanda Breugem, Tom Zwarthoed en de rest van de huidige trainersstaf om de jeugdopleiding verder te verbeteren en jonge talenten te helpen hun volledige potentieel te bereiken.


HV KRAS/Volendam zoekt versterking voor jeugddivisieteams

HV KRAS/Volendam zet een belangrijke stap in de ontwikkeling van zijn jeugdopleiding door te streven naar deelname aan de jeugddivisie met de oudste jeugdteams. De ambitie is om volgend jaar met zowel de A- als B-dames in de jeugddivisie te spelen.

Om deze ambitie te realiseren, is Volendam op zoek naar gerichte versterking voor de jeugdteams. De club is ervan overtuigd dat, in samenwerking met Tom Schilder/Handbalskoal en partner sportschool B-Active voor de fysieke trainingen, een sterk op maat gemaakt opleidingsprogramma wordt aangeboden.

"We hopen extra speelsters te verwelkomen die samen met onze huidige groepen het avontuur naar de jeugddivisie willen aangaan en willen bijdragen aan een mooie toekomst voor dameshandbal in Volendam," aldus Martijn Cappel, hoofdjeugdopleiding van HV KRAS/Volendam. "We zullen als club gerichte acties gaan opzetten om talent aan te trekken."

Heb jij interesse in het spelen bij ambitieus KRAS/Volendam?

Ben je geïnteresseerd in het spelen voor Volendam Meiden A of B? Neem dan contact op met onze jeugdcoördinator, Martijn Cappel (m.cappel@handbalvolendam.nl). Hij staat klaar om alle vragen te beantwoorden, uitleg te geven over het programma van de opleiding en de mogelijkheden voor proeftrainingen te bespreken.