Brons voor St. Jozefschool op NK Schoolhandbal!

Brons voor St. Jozefschool op NK Schoolhandbal!

zondag 09 juni 2024

Vandaag hebben de leerlingen van de St. Jozefschool uit groep 6, 7 en 8 een prachtige prestatie neergezet op het NK Schoolhandbal. Na de winst tijdens de regiofinales mochten onze leden en enkele klasgenootjes aantreden op het nationale toernooi, dat plaatsvond op het prachtige sportcomplex Valkenhuizen in Arnhem.

In de categorie gemengd 7/8 streden zij tegen basisscholen uit het hele land. Hoewel er veel wedstrijden werden gewonnen, moest ons team helaas ook één keer het onderspit delven, wat een pijnlijke nederlaag was. Dankzij de inzet van coaches Marylin Tol en Natasja Beemsterboer wist het team zich echter weer te herpakken.

Tussen de wedstrijden door konden de spelers zich ontspannen in de gymzaal of op de BMX-baan.

In de halve finale werd nipt verloren van de latere kampioen. De spanning en vermoeidheid van de lange dag met vele wedstrijden eisten hun tol bij onze jonge talenten. Maar het team gaf niet op en ging nog één keer vol voor de winst in de troostfinale.

Na een zenuwslopende strijd wisten onze spelers de wedstrijd met 9-8 te winnen, wat hen de bronzen medailles opleverde. Deze werden uitgereikt door niemand minder dan bondscoach Ricardo Clarijs.

Het was een dag vol mooi handbal, goede acties, enorme strijdlust en teamspirit. Wij zijn ontzettend trots op onze leden voor het behalen van de derde plaats op het NK Schoolhandbal.


Wil jij ook lid worden van HV KRAS/Volendam? Meldt je dan aan voor een aantal proeflessen: Klik hier