Cafetaria Arnold Dames 1 met overmacht kampioen

maandag 06 maart 2017

Het kampioenschap kon Cafetaria Arnold Dames 1 nauwelijks meer ontgaan. Maar na de nederlaag van concurrent Geel Zwart afgelopen zaterdag, konden de Dames zich zondag opmaken voor de kampioenswedstrijd. Zonder één spoortje van zenuwen handbalden de Volendamse dames als vanouds en rolde, vooral in de eerste helft, tegenstander VZV 2 op. Bij 32-19 konden de champagneflessen ontkurkt worden.

Het duurde twaalf minuten voordat VZV het eerste doelpunt liet noteren. Toen had Volendam er inmiddels al acht in liggen. De voorsprong van de thuisploeg groeide zienderogen. Via 12-1 na een kwartier, zochten de Volendammers met 19-8 de kleedkamers op. In de tweede helft lieten de oranjehemden het gaspedaal wat los, zodat ook een rol van betekenis kon spelen. De voorsprong werd niet verder uitgebouwd. Trainer Ruud van den Broeck maande zijn dames met een felle kreet tot concentratie, maar de verlangens naar de levensgrote beker die klaarstond waren sterker. Bij 32-19 kon het gieren en dansen beginnen. Aanvoerdster Sabrina van der Mast nam de beker in ontvangst en samen werd het feest gevierd.

KRAS/Volendam speelt hierna nog vier competitiewedstrijd, waarna het op 24 april het promotietoernooi speelt. Vijf regiokampioenen strijden om vier tickets voor de tweede divisie. Volgens speelster Priscilla Bergman moet haar team in staat zijn promotie te bewerkstelligen. “Ik kan me niet voorstellen dat we promotie nog uit handen geven. Anders breekt mijn klomp. We moeten de komende wedstrijden gebruiken om fit te blijven en andere speelsters de kans te geven zich te laten zien.”

Cafetaria Arnold Dames 1 - Maedilon/VZV: 32-19.
Scores Cafetaria Arnold Dames 1: Kelly de Haan, Stéphanie Tuijp; Alyssa Alings 14, Sabrina van der Mast 10, Priscilla Bergman 5, Mandy Kwakman 1, Evita Silven 1, Cathy Groote 1, Daniéla Spruijt, Denice Feijen, Anouk Bootsman, Renate Veerman, Carina Zwarthoed.