Cafetaria Arnold Dames 1 neemt revanche op US

maandag 16 januari 2017

In de eerste wedstijd van het seizoen was US uit nog te sterk voor de dames van Cafetaria Arnold Dames 1 en werd met 25-22 verloren. In die wedstrijd kwam HV KRAS/Volendam al snel met een aantal punten voor maar werd de winst uiteindelijk toch uit handen gegeven. Zaterdagavond werd er revanche genomen en wonnen de dames met 23-19.

De meiden waren erop gebrand om de eerdere nederlaag recht te zetten voor eigen publiek. Maar gewonnen was de wedstrijd vooraf nog zeker niet, US stond te popelen om nogmaals te laten zien dat er van Volendam kan worden gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd liepen de meisjes van de E2 samen op met de dames van het eerste team en juichten zij daarna hun helden toe vanaf de tribune. Na het voorstellen van de teams kon de wedstrijd beginnen, helaas zonder de geblesseerde Cathy Groote.

In het begin van de wedstrijd wist Volendam de touwtjes in handen te nemen en liep na een aantal mooie treffers van Fiona Scherpenzeel en Priscilla Bergman uit naar een 5-2 voorsprong. Ook werden de kansen vanuit de rechterhoek in de eerste helft goed benut door Evita Silven. Mandy Kwakman werd door Priscilla Bergman uitstekend gecoacht en mede daardoor stond de dekking goed dicht en werd de aanval van US buiten de negen meter lijn gehouden.

In de aanval werd cirkelloopster Priscilla een aantal keren goed gevonden en het verschil liep op naar vier punten. Sabrina van der Mast wist met haar individuele acties US goed onder druk te zetten waardoor er meer ruimte kwam. De tegenstander bleef echter aanhaken en Volendam had moeite het verschil te vergroten. De ruststand werd 14-10.

In de tweede helft leken de dames goed van start te gaan en binnen twee minuten stond er 16-10 op het scorebord, door een treffer van Sabrina Van der Mast en een penalty van Fiona Scherpenzeel. Daarna werd het spel snel rommeliger en werden in de aanval teveel open kansen om zeep geholpen, waaronder twee penalty’s. De Volendammers leken moeite te hebben om elkaar te vinden en er werd te slordig gespeeld.

In de slotfase werd het daarom nog onnodig spannend en werd het verschil in punten zelfs nog even twee. Gelukkig stond de verdediging nog steeds goed dicht waardoor er vertrouwen in de winst bleef bij het team. Een benutte break in de laatste minuut van de wedstrijd bracht opluchting en door een fraaie laatste treffer van Priscillla werd de eindstand bepaald op 23-19.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Zeeburg, dat momenteel een vierde plek inneemt op de ranglijst. Een niet te onderschatten tegenstander wederom.

HV KRAS/Volendam – US: 23-19 (14-10).

Scores HV KRAS/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Priscilla Bergman 6, Sabrina Van der Mast 5, Fiona Scherpenzeel 4, Alyssa Alings 3, Evita Silven 3, Mandy Kwakman 2, Renate Veerman, Daniela Spruijt, Carina Zwarthoed, Deniece Feijen, Anouk Bootsman.