Cafetaria Arnold Dames 1 wint gemakkelijk van Cometas

Cafetaria Arnold Dames 1 wint gemakkelijk van Cometas

zondag 12 februari 2017

Voor de wedstrijd van zondagmiddag, was het eerst tijd voor het maken van een goede teamfoto van de meiden. Danielle Veerman-Rijkenberg, de zus van Iwan Rijkenberg (Groente en fruitboxer) die de dames elke zaterdag van fruit voorziet, had zich bereid gevonden om de foto’s te maken. Bij sponsor Gympact werd alles gereed gemaakt voor de foto’s en was voor tussendoor een lekkere lunch verzorgd.

Na de foto’s werd koers gezet richting de Opperdam voor de wedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden. Uit werd gewonnen van dit team met 24-31, maar er waren nog wat verbeterpuntjes uit die wedstrijd meegenomen.  In Leeuwarden werd te weinig gedaan met de voorstand en kreeg de tegenstander nog teveel kans om terug te komen.

Om het kampioenschap binnen te slepen dit jaar zijn nog drie gewonnen wedstrijden nodig, het was duidelijk dat vandaag zeker de eerste stap zou worden gezet. Aan het begin van de wedstrijd liet Cafetaria Arnold Dames 1 meteen zien hoe het spel zou worden gespeeld. Het leed geen twijfel dat de winst met gemak zou worden behaald.  Snel spel vanaf alle posities leverden vanaf het eerste fluitsignaal prima kansen op en deze werden goed afgerond door onder andere Alyssa Alings en Priscilla Bergman. Door het snelle spel werd ook de hoek steeds goed vrijgespeeld en Evita Silven kon hiervan goed profiteren. Door een aantal snelle breaks van Evita Silven, Fiona Scherpenzeel en Priscilla Bergman liep Volendam al vroeg in de wedstrijd uit naar 12-3. Sabrina Van der Mast zat goed in de wedstrijd en creëerde en rondde zelf haar eigen kansen af.  Door een goede offensieve verdediging en goed keeperswerk van Kelly de Haan, wist de tegenstander weinig te scoren. Ruststand werd 23-9.

De tweede helft begon echter wat minder goed. De grote voorsprong zorgde voor wat minder concentratie en er werden wat meer fouten gemaakt. In het tweede kwartier van de tweede helft werd het weer opgepakt en kwamen de dames weer beter in het spel. De cirkel werd weer gevonden en het lopen van breaks ging rustig verder. Stephanie Tuijp stopte nog een penalty en viel prima in voor Kelly de Haan. Eindstand werd 39-20, Sabrina van der Mast was speelster van de wedstrijd.

Volendam is de komende twee weken vrij van competitie maar zal hard blijven trainen. De eerstvolgende wedstrijd van Cafetaria Arnold Dames 1 vindt plaats op zondag 5 maart. Dan wordt thuis gespeeld tegen VZV om 14:25. 

HV KRAS/Volendam – Cometas: 39-20 (23–9)

Scores HV KRAS/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Alyssa Alings 10, Sabrina Van der Mast 10, Priscilla Bergman 6, Fiona Scherpenzeel 4, Evita Silven 3, Deniece Feijen 3, Mandy Kwakman 1, Carina Zwarthoed 1, Daniéla Spruijt 1, Renate Veerman.