Cafetaria Arnold Dames 1 wint laatste uitwedstrijd van het seizoen

Cafetaria Arnold Dames 1 wint laatste uitwedstrijd van het seizoen

zondag 26 maart 2017

Zaterdagavond werd de laatste uitwedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Berdos in Bergen. In de thuiswedstrijd werd Berdos, dat toen nog bovenaan stond, weggespeeld met grote cijfers. Volendam won die wedstrijd met 30-14. Zaterdag verliep het echter minder soepel, maar de dames wonnen wel: 22-24.

Volendam wist vanaf het begin geen afstand te nemen van de tegenstander. De hele wedstrijd bleef de score gelijk op gaan en Berdos wist een aantal keer de voorsprong te nemen. Het spel van Berdos was zeer traag en de dames leken daar wat teveel in mee te gaan. Het trage spel werd helaas nauwelijks bestraft door de arbitrage waardoor de meiden van Volendam het merendeel van de wedstrijd in de verdediging stonden. Dit leverde bij de speelsters en de bank wat frustratie op, wat niet ten goede kwam van de concentratie. In de aanval miste soms het overzicht waardoor niet alle aanvallen optimaal werden benut. Sabrina Van der Mast werkte hard en wist met haar 11 doelpunten steeds een antwoord te geven op de scores van de tegenstander. Keepster Kelly de Haan liet een aantal fraaie reddingen zien. De meiden gingen rusten bij een stand van 9-10.

Na de rust wist Volendam voor de eerste keer iets verder uit te lopen naar 11-14 door scores van Alyssa Alings en Sabrina Van der Mast. Echter was dit van korte duur, want na een kwartier bepaalde Berdos de score op 15-16. Het spel bleef heen en weer gaan en Volendam wist geen groter gat te slaan.

Al met al speelde Volendam niet haar beste wedstrijd, maar ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen. Met een eindstand van 22-24 wisten de dames dit doel te bereiken. In de aanloop naar het promotietoernooi is het belangrijk om geconcentreerd te blijven spelen en trainen. Volgende week spelen de meiden hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Dan is thuis Geel Zwart de tegenstander, Volendam speelt in de Opperdam om 13:10.

Berdos – HV KRAS/Volendam: 22-24 (9-10).
Scores HV Kras/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Sabrina Van der Mast 11, Alyssa Alings 7, Priscilla Bergman 2, Evita Silven 1, Mandy Kwakman 1, Daniela Spruijt 1, Deniece Feijen 1, Renate Veerman, Carina Zwarthoed, Cathy Groote,  Anouk Bootsman.