Cafetaria Arnold Dames 1 wint na stroeve start ruim van Schagen

zondag 12 maart 2017

Het was even omschakelen voor de meiden van HV Kras/Volendam. Na het kampioenschap te hebben behaald vorige week zondag tegen VZV, stond nu Schagen op het programma. Een team dat zo goed als puntloos onderaan staat. Ondanks dat er gespeeld werd in de nieuwe (kleine)  zaal was er toch ook deze week weer trouw publiek aanwezig om de dames aan te moedigen. Onder toeziend oog van de hoofdsponsor gingen de meiden van start.

Het begin van de wedstrijd verliep stroef, er werd niet geconcentreerd genoeg gespeeld waardoor het scoren op zich liet wachten. Het spel van de tegenstander was traag en in plaats van dat af te straffen, ging Volendam te lang mee in het tempo. Na vier minuten kwam het eerste doelpunt op het scorebord door Sabrina van der Mast, snel opgevolgd door treffers van Priscilla Bergman en Alyssa Alings. Binnen 10 minuten wist Alyssa daarna nog vijf 5 keer te scoren. Na nog twee doelpunten van Renate Veerman en Cathy Groote stond Volendam na 18 minuten met negen punten voor. Schagen wist echter door slordigheden aan Volendamse kant terug te komen tot een verschil van zes punten. De ruststand werd 15-9.

De tweede helft werd beter gestart door Volendam. Na de eerste twee doelpunten na rust wist Schagen lange tijd niet meer te scoren en liepen de dames verder uit. Het spel werd sneller en Evita Silven werd een aantal keer goed gevonden in de break. Ook Cathy Groote werd goed gelanceerd en kon haar harde schot afvuren op het doel van de tegenstander. Het spel van de tegenstander werd door offensief verdedigend werk ontregeld en Schagen wist hierdoor een kwartier niet tot scoren te komen. Volendam wisselde geregeld door waardoor alle speelsters aan spelen toekwamen. Uiteindelijke werd de wedstrijd beëindigd met een ruime zege, eindstand 34-21.

Na afloop van de wedstrijd werden de dames nog verrast door de hoofdsponsor met een leuk cadeau voor het behalen van het kampioenschap. Vanaf nu zijn voor de dames alle pijlen gericht op het promotietoernooi dat 23 april zal plaatsvinden in Houten. De meiden zijn gretig om goed te presteren op dat toernooi en zullen hard blijven trainen. De komende wedstrijden zal worden geprobeerd om het spel te perfectioneren. Volendam kan daarbij alle steun gebruiken bij de komende wedstrijden! Volgende week zondag speelt Cafetaria Arnold Dames 1 thuis tegen KSV, om 13:05 in Opperdam oud.

HV KRAS/Volendam – Schagen: 34-21 (15-9).
Scores HV KRAS/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Alyssa Alings 9, Sabrina van der Mast 7, Cathy Groote 6, Priscilla Bergman 4, Evita Silven 3, Rentate Veerman 3, Mandy Kwakman 1, Carina Zwarthoed 1, Deniece Feijen, Daniela Spruijt, AnouK Bootsman.