Cafetaria Arnold Dames 1 wint topper van Berdos met dubbele cijfers

zondag 11 december 2016

Zaterdagavond stond voor Cafetaria Arnold Dames 1 de topper tegen Berdos op het programma. Een spannende wedstrijd werd het eigenlijk nooit. De Volendamse dames overklasten de gasten uit Bergen en wonnen met grote cijfers: 30-14.

De tegenstander stond tot vorige week nog bovenaan. De dames waren daarom goed voorbereid op de wedstrijd en Berdos werd zeker niet onderschat. Al snel bleek echter dat het een mooie avond kon worden. Na een 0-1 achterstand begon het spel te lopen en via doelpunten van Fiona Scherpenzeel, Alyssa Alings en Sabrina van der Mast liep Volendam na ruim een kwartier uit naar een 8-1 voorsprong. Berdos kreeg in het tweede deel van de eerste helft iets meer kansen waardoor het verschil niet veel verder opliep. De meiden gingen rusten met een stand van 15-6 op het bord. Na rust ging het snelle spel van Volendam verder. De dekking stond onder leiding van Priscilla Bergman goed dicht en keepster Kelly de Haan speelde een zeer sterke wedstrijd. Er werd goed gebruik gemaakt van de snelheid van Volendamse dames, waardoor Berdos kon worden overlopen. De meiden hebben het thuispubliek een mooi en gevarieerd spel laten zien en hebben bewezen dat van alle posities kan worden gescoord. De koppositie is op een overtuigende manier geprolongeerd!

Volgend weekend opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd voor KRAS/Volendam. Dan wacht een uitwedstrijd tegen Geel/Zwart, de nummer twee van de competitie.

HV KRAS/Volendam - Berdos: 30-14 (15-6).
Scores HV Kras/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Alyssa Alings 9, Fiona Scherpenzeel 5, Sabrina Van der Mast 4, Evita Silven 3, Priscilla Bergman 2, Carina Zwarthoed 2, Cathy Groote 2, Deniece Feijen 1, Renate Veerman 1, Mandy Kwakman 1, Daniela Spruijt.