Cafetaria Arnold Dames 1 wint zonder overtuigend spel.

zondag 19 maart 2017

Vandaag stond voor Cafetaria Arnold Dames 1 een thuiswedstrijd tegen KSV op het programma. In de uitwedstrijd liepen de dames in de eerste minuten al tegen een achterstand aan en het doel was vandaag dit niet te laten gebeuren. De tegenstander moest overtuigend weggespeeld worden. Dit wilde echter niet helemaal lukken vandaag.

In het begin van de wedstrijd wist KSV voor te komen en lange tijd ging het ook redelijk gelijk op. Pas na 10 minuten wist Volendam weg te lopen van de tegenstander en kwam de stand op 9-5. De verdediging stond niet goed en de hoeken van KSV kregen te vaak de kans om te schieten vanuit die positie. Alyssa Alings was weer belangrijk voor Volendam en maakte keer op keer de verdedigende fouten goed door aan de andere kant weer te scoren. De ruststand werd bepaald op 18-12.

Na rust werd het beeld van de wedstrijd eigenlijk niet veel anders. In de verdediging werden nog steeds teveel fouten gemaakt waarvan de tegenstander kon profiteren. Uit de aanval werd te weinig gehaald en vrije kansen werden niet benut. Alyssa Alings en Sabrina Van der Mast wisten vanaf de opbouw het net wel te vinden en zorgden ervoor dat Volendam toch kon uitlopen op KSV. Het spel golfde wat heen en weer met aan beide kanten veel breaks en penalty’s. Ondanks dat er geen goede wedstrijd is gespeeld, werd er nog wel een aantal fraaie treffers gemaakt, waaronder één door de rechtshandige Sabrina Van der Mast met haar linkerhand. Eindstand werd vandaag 34-24, speelster van de wedstrijd was Alyssa Alings. De komende weken staan in het teken van hard trainen en leren van de gemaakte fouten, als voorbereiding op het promotietoernooi eind april.

Aankomende zaterdag speelt Cafetaria Arnold Dames 1 een uitwedstrijd tegen Berdos in Bergen. Op zondag 2 april spelen de dames de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Geel Zwart om 13:10 in de Opperdam oud.

HV Kras/Volendam – KSV 34-24 (18-12)

Scores HV Kras/Volendam: Kelly de Haan, Stephanie Tuijp, Alyssa Alings 16, Sabrina Van der Mast 9, Priscilla Bergman 3, Cathy Groote 3, Mandy Kwakman 3, Evita Silven, Deniece Feijen, Anouk Bootsman, Renate Veerman, Daniéla Spruijt en Carina Zwarthoed.