Christine Mansour naar Olympische spelen

Christine Mansour naar Olympische spelen

donderdag 28 maart 2024

IHF Beach Handball showcase en selectie van Christine Mansour voor de Olympische Spelen

De Internationale Handbalfederatie (IHF) heeft met trots aangekondigd dat er een 'IHF Beach Handball Showcase' zal plaatsvinden in Parijs, met als doel de spectaculaire sport en bijbehorende cultuur te promoten. Het evenement zal plaatsvinden van 27 tot 29 juli en er zullen drie mannenteams, drie vrouwenteams en het Franse nationale team aan meedoen. De locatie van dit evenement is vlakbij het Olympisch Stadion en het zal onderdeel uitmaken van de festiviteiten in Créteil, waar de Olympische Vlam zal worden ontvangen.

Tijdens deze showcase zullen ook enkele Nederlandse handbalspelers, waaronder Rianne Mol, Meike Kruijer en Isabel Barnard, deel uitmaken van de All-star teams. Maar wij zijn ook bijzonder verheugd om aan te kondigen dat ook onze eigen Christine Mansour van ons HV KRAS/Volendam Beachhandbal dames team geselecteerd is voor dit prestigieuze evenement.

Christine Mansour, de Amerikaanse atlete, kwam in 2020 naar Volendam om het dames 1 zaalhandbalteam te versterken. Haar unieke overgang van Amerika naar Nederland en van beachhandbal naar zaalhandbal en weer terug legde uiteindelijk het fundament voor de ontwikkeling van het eerste beachhandbalteam van Volendam. Mansour's internationale achtergrond en talent hebben bijgedragen aan het vormen van een combinatieteam tussen Amerikaanse en Nederlandse speelsters, bekend onder het concept ‘Dual Nation Handball’ en onder de vlag van HV KRAS/Volendam. Met trots kunnen we zeggen dat HV KRAS/Volendam na 5 zomerseizoenen in de top van Europa een gevestigde naam is geworden.

HV KRAS/Volendam feliciteert Christine met haar selectie voor de Olympische Spelen! We wensen haar ontzettend veel succes tijdens dit prestigieuze evenement.


Lees meer over dit beachhandbal in Volendam: