Comeback niet beloond tegen Sasja

zondag 25 september 2016

Een matige eerste helft is HV KRAS/Volendam fataal geworden. De ingezette comeback in de tweede helft tegen Sasja HC was niet voldoende om een resultaat af te dwingen. Het duel eindigde in 22-25.

De aanwezigheid van de teruggekeerde Geert Hinskens en Duncan Postel gaf trainer Piotr Konitz iets meer mogelijkheden in het spel. Maar in de eerste helft kwamen de
Mede onder aanvoering van Leon Geus vochten de Volendammers zich terug van een grote achterstand. Na slordige eerste helft en een 8-14 ruststand, was het verschil in het begin van de tweede helft opgelopen naar acht (11-19). Maar na een reeks van zes treffers op rij maakte de thuisploeg er weer helemaal een wedstrijd van. Leon Geus was voor een groot deel verantwoordelijk voor de productie en dichtte met zijn teamgenoten het gat tot 19-20.

Er waren kansen om het gat te dichten, maar vanaf dat moment greep ook Sasja zijn kans weer Het scoorde drie keer op rij en maakte de marge weer vier (19-23). Die klap kwamen de oranjehemden niet meer te boven. De Belgen maakten met een 22-25 overwinning de overtocht naar het zuiden. Leon Geus kroonde zich topscorer van de dag met zeven doelpunten.

HV KRAS/Volendam – Sasja HC: 22-25 (8-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Dennis Schellekens; Leon Geus 7, Dani Baijens 5, Eduard Klyuyko 4/1, Rutger Ten Velde 2/1, Jordy Baijens 2, Geert Hinskens 2, Léon van Schie, Marc Kok, Dico Coesel, Duncan Postel.