Comeback Schilder en De Jong inspireert KRAS/Volendam

zondag 09 oktober 2016

De noodgedwongen rentree van Tom Schilder en Melvin de Jong heeft de herenselectie van HV KRAS/Volendam goed gedaan. Tegen HC Visé boekten de Volendammers een uitstekende overwinning: 30-25.

De verdedigende arbeid van Schilder en de aanvallende impulsen van De Jong (die ook in de dekking zijn steentje bijdroeg) hadden een positieve werking op het spel van Volendam. Hun aanwezigheid gaf het team vertrouwen in zowel de achterhoede als de frontlinie. Zo waren onder andere Dani Baijens en Rutger ten Velde in staat te excelleren tegen de Franstalige Belgen van Visé.

De thuisploeg kwam direct goed uit de startblokken. Ondanks dat beide teams elkaar in de score nauwelijks ontliepen, maakten de Volendammers een solide indruk. In het laatste gedeelte van de eerste helft sloegen de oranjehemden met 13-9 het eerste gaatje. Volendam behield met rust de voorsprong: 15-12.

Na de pauze vergrootten de gastheren de voorsprong naar vijf. Vooral de treffer van Ten Velde (een vliegertje, in samenwerking met Dani Baijens, met effect afgerond in de korte hoek) was van grote schoonheid. Daarna verslapte Volendam iets en kon Visé terugkomen tot 21-19. Maar in de slotfase dicteerden de Volendammers en werd het gat vergroot tot zeven punten (27-20). Marc Kok bepaalde de eindstand op 30-25. Dennis Schellekens kroonde zich dankzij enkele fraaie reddingen, waaronder drie pingelstops, tot man van de wedstrijd.

HV KRAS/Volendam – HC Visé: 30-25 (15-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Dani Baijens 8, Rutger ten Velde 8/4, Melvin de Jong 5, Jan Josef 4, Léon van Schie 3, Jordy Baijens 1, Marc Kok 1, Tom Schilder, Duncan Postel, Dico Coesel.