Craig McClelland verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

Craig McClelland verlengt zijn contract bij KRAS/Volendam

donderdag 03 augustus 2023

Craig McClelland, de Schotse doelverdediger, heeft zijn contract verlengd bij KRAS/Volendam. Craig voelt zich fijn in Volendam en kijkt uit naar het aankomende seizoen.

Craig: “Ik kijk positief terug op het afgelopen seizoen. Vooral vanwege het behalen van de felbegeerde beker, maar ook omdat we als jong team, met relatief weinig tijd samen, hebben laten zien wat we kunnen bereiken. Met onder andere de komst van nieuwe, jonge, talenten geloof ik dat er nog meer moois in het verschiet ligt voor ons.

Toen ik vorig seizoen bij dit team kwam, was ik vol hoop en verwachtingen. Hoewel ik had gezien wat het team voor mijn komst had bereikt, wist ik niet goed wat ik kon verwachten aangezien er een hoop spelers weg waren gegaan en nieuw waren gekomen. Ondanks dat was ik vastbesloten om mijn steentje bij te dragen aan het nieuwe team. Dat we met dit team de beker hebben mogen winnen en voor de nationale winst hebben mogen spelen is een mooie prestatie waar ik persoonlijk trots op ben.

Gedurende het afgelopen seizoen ben ik niet alleen fysiek sterker geworden, maar ook mentaal. Van Gerrie Eijlers als keeperstrainer heb ik veel geleerd. Niet alleen verschillende keeperstijlen, maar ook waardevolle lessen van mijn ervaringen bij het nationale team. Hierdoor ben ik zelfverzekerder geworden en weet ik beter wat ik waard ben.

Mijn doel voor het komende seizoen is om mijn mentale focus op mijn werk en teamdoelen te behouden. Ik wil vasthouden aan de werkethiek die mij tot dusver heeft gebracht en blijven vechten voor elke overwinning en elke kans waarvan ik geloof dat ik die verdien. Mijn drijfveer is om het beste van mezelf te geven, zowel voor mijn eigen persoonlijke groei als voor het welzijn van het team.

Ik ben ontzettend blij om voor Volendam te spelen. De warme gastvrijheid van iedereen maakt dat ik me echt deel voel uitmaken van de familie. Het team en de mensen eromheen bieden onvoorwaardelijke steun, die essentieel is om op cruciale momenten het beste uit jezelf te halen, zoals tijdens de finale. Ik koester het dorp en geniet van elk moment dat ik hier mag spelen; het is werkelijk een geweldige plek.

Mijn beslissing om mijn contract te verlengen komt voort uit het verlangen om meer te laten zien aan de mensen van Volendam. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog niet mijn volledige potentie heb kunnen tonen en ik heb nog veel te bewijzen. Ik zal me dan ook blijven inzetten om mezelf te overtreffen en te laten zien waartoe ik in staat ben.

Ik kijk vol verwachting uit naar het komende seizoen, vol met nieuwe uitdagingen, doelen en kansen om te groeien als speler en als mens. Ik ben vastberaden om mezelf te blijven uitdagen met kleine en grote doelen om gefocust te blijven op wat echt belangrijk is: het beste van mezelf geven voor het team, de supporters en voor Volendam!”

Coach Geert Hinskens: "Craig is een goed duo gebleken met Evan afgelopen jaar, ondanks de jonge leeftijd van beide keepers hebben ze elkaar naar grote hoogte gebracht richting het einde van het seizoen. We zijn dus erg blij met het aanblijven van Craig en daarmee het in stand houden van ons keepersduo."