D4 maatje te groot voor Excelsior

woensdag 27 oktober 2021

Na 1,5 jaar mocht er zondag 24 oktober weer competitie gehandbald worden. De eerste wedstrijd van de meiden van de D4 was tegen Excelsior. Op de training was er al geoefend tegen de jongens D en daar hadden de meisjes veel van geleerd bleek later in de wedstrijd. Sophie Eijlers was nog aan het genieten van een heerlijke vakantie. Haar plaats onder de lat werd overgenomen door Boyd Pelk. Ook Carice van ’t Hull was door vakantie niet aanwezig,

Het eerste doelpunt was voor hoekspeelster Bo Schilder. Na 3 minuten werd er door Excelsior gescoord, stand 1-1.

In de eerste helft zagen we snelle en afwisselende aanvallen, waardoor er door cirkellopers Jill Koning en Lisa Tuyp mooie doelpunten werden gescoord. Ook Demi Veerman wist met sprongschoten vanaf de opbouw een paar keer de bal achter de keepster te plaatsen. En Boyd wist na de 1-1 alle ballen uit zijn doel te houden. Ruststand 10-1.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Cari Boksteijn stond haar mannetje in het midden en wist de grote middenspeelster goed te verdedigen.  We zagen snelle aanvallen met prachtige doelpunten vanaf alle posities. Emily Veerman pikte de bal er een paar keer prima tussenuit en speelde mooie breaks aan.  Ook Fenna Karregat en Roos Lansing scoorden een paar mooie doelpunten in de tweede helft. En onze keeper Boyd hield zijn doel schoon. Eindstand: 22-1. Coaches Suzanne en Joan waren supertrots op deze mooie prestatie!