D4 sleept tweede overwinning binnen tegen Vido

maandag 01 november 2021

Na de overtuigende overwinning van verleden speelden de meiden van de D4 hun tweede wedstrijd tegen Vido uit in Purmerend. Deze keer met een compleet team en heel veel ouders op de tribune. Na een goede warming-up begon de wedstrijd best wel een beetje onwennig en zenuwachtig. Het eerste doelpunt was voor Vido. Maar al heel snel hadden de oranje dames hier een antwoord op. De eerste helft ging gelijk op. Door goed samenspel tussen opbouwers Demi, Bo en Cari werden de cirkelloopsters Jill en Lisa regelmatig goed aangespeeld en kreeg Volendam goede doelkansen. In de verdediging liep het ook steeds beter. Emily en Roos pikten de bal er regelmatig tussenuit en werden er snelle breaks aangespeeld. De ruststand was 4-6 voor Volendam.

Na een aanmoedigend praatje in de rust en het advies om goed samen te blijven spelen werd er in de tweede helft letterlijk geknokt om de bal te veroveren. Met hoogrode wangen probeerden onze dames de bal te veroveren en speelden soms te snel de bal af, waardoor er af en toe wat balverlies was. Maar het doel werd uitstekend verdedigd door keepster Sophie. Er werd goed naar elkaar gekeken en er waren ook mooie doelkansen voor Carice en Fenna. Er is goed samengewerkt door de dames en de welverdiende 2 punten gingen mee naar Volendam. Eindstand 7-14.