D4 staat haar mannetje en blijft op kop

zondag 07 november 2021

9.00 uur zaterdagochtend. Vandaag de derde wedstrijd van de meisjes D4 tegen Westfriezen. Aan de hand van de uitslagen kon de conclusie getrokken worden, dat dit een tegenstander was, die iets meer tegenstand zou bieden, dan we tot nu toe gehad hebben. Volendam was al aan het warmlopen toen Westfriezen kwam binnenlopen.

Demi, Roos en Cari wisten de eerste 3 aanvallen te verzilveren, zodat Volendam direct op een 3-0 voorsprong kwam. Met de camera van NPO 1 op de achtergrond werd er fanatiek doorgespeeld. 1x was Westfriezen de verdediging te snel af, 3-1. Ook Carice vond haar weg naar het doel en scoorde de 8-1. Er werd goed samengespeeld door de dames en cirkelloopster Jill werd regelmatig goed gevonden. Daardoor wist Volendam op een voorsprong van 9-1 te komen. De speelsters van Westfriezen waren gemiddeld een kop groter dan Volendam, maar de grote speelster op het midden werd uitstekend verdedigd door Emily. Hierdoor kon Westfriezen de aanval niet goed opzetten en slecht tot scoren komen. Met een zeer snelle doorbraak van Bo en een prachtig schot van Cari werd de eerste helft afgesloten met een 13-5 voorsprong.

In de tweede helft opende Lisa de score en bracht Volendam op een stand van 14-5. Een paar keer was Westfriezen de verdediging te snel af en kon daardoor 3x achter elkaar scoren. Daarna herpakten de dames van Volendam zich. Fenna heeft vandaag keihard staan werken, maar viel helaas geblesseerd uit. Er werd goed samengewerkt in de verdediging en in de aanval was er weinig balverlies. Keepster Sophie liet prachtige reddingen zien en stond haar mannetje in het doel. Een mooie, snelle 2e helft met een uitstekend resultaat van 22-12. Dank voor alle support!