Dames 1: spannend tot de laatste seconden

vrijdag 09 december 2022

Na een nederlaag vorige week tegen SEW waren de dames gebrand op een overwinning bij VZV. Garage kil/ Volendam begon de wedstrijd goed, zo was de stand na een paar minuten 1-6 in het voordeel van de bezoekers. Met een goede dekking en snelle aanvallen gingen zij rusten met een 12-16 voorsprong. De tweede helft begon VZV met een 5-1 dekking wat de aanval iets lastiger maakte voor Volendam en VZV toch steeds iets dichterbij kwam, 21-21. Echter wist Volendam het doel nog steeds te vinden en bleven zij punt voor punt vechten. Penalty’s werden gestopt door de keepers, wat zorgde voor een goede boost. In de laatste minuten werd de voorsprong 27-29 voor Volendam. Je zou denken de wedstrijd is gespeeld, toch maakte VZV nog een doelpunt. 28-29 en de laatste minuut ging in. Door passief spel kwam de bal nog bij VZV, door een goede dekking werd de aanval onderbroken en braken de laatste seconden aan. Met alleen nog een vrije bal voor VZV was de wedstrijd bijna binnen voor de meiden. De bal ging te laat in het net waardoor de punten voor Volendam waren. Een goede wedstrijd van de meiden die punt voor punt bleven vechten.