Dames 1 weten na moeilijke wedstrijd te winnen van BFC

woensdag 08 februari 2023

Afgelopen zondag was het super Sunday in sporthal de Opperdam. De dames van Garage Kil/Volendam speelden thuis tegen hekkensluiter BFC. Daarom had het een makkelijkere wedstrijd moeten zijn dan het is geworden. Ondanks de terugkeer van Jaimy Mens, werd de wedstrijd tegen BFC minder makkelijk gewonnen dan gehoopt.

In het begin stond het team erg sterk, maar al snel kwamen zij zichzelf tegen. Er waren veel fouten gemaakt. Vooral de afronding was een groot probleem. Ook waren de meiden heel slordig met bal. Al snel gingen de meiden mee in het tempo van BFC. Na een moeizame eerste helft gingen ze de rust in met 16-14. Wel in het voordeel van Volendam. Maar ook dit ging niet van harte. Waarbij ze normaal in de tweede helft beter presteren, was dit nu niet het geval. De tegenpartij kreeg veel penalty’s en twee minuten mee, was dit aan onze kant niet zo. Daardoor was er veel onrust. Waardoor ze vaak met de keeper uitwisselde tijdens ondertal, waardoor de dames in de laatste minuten toch uit wisten te lopen. De eindstand was 29-26 in het voordeel van Volendam. Hiermee is ook alles gezegd. Op naar volgende week de uitwedstrijd tegen Quintus. Om 20:15 in Kwintsheul.