Dames 1 wint thuis tegen DSVD

dinsdag 22 maart 2022

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam thuis in de Opperdam tegen Boer’n Trots Kaas/DSVD. De uitwedstrijd had Volendam dik gewonnen, op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden.

Het openingsdoelpunt is dan ook voor Volendam. De voorsprong blijft vooralsnog in handen van de thuisploeg. Ze spelen met veel tempo en dat levert op. Toch laten de gasten het er niet bij zitten en komen terug naar 4-3. Volendam krijgt een paar keer een twee-minuten tijdstraf waardoor DSVD terug kan komen. Volendam heeft in deze periode moeite met scoren en DSVD komt zelfs op voorsprong met een stand van 7-8. Volendam speelt een moeizame eerste helft die eindigt in 11-10 in het voordeel van Garage Kil/Volendam.

In de tweede helft moet bij Volendam echt de motor in de volgende versnelling willen ze met overtuiging de winst in handen houden. Volendam scoort en vecht hard in de verdediging om DSVD te weerhouden van het scoren. Mede dankzij een aantal mooie reddingen van de Volendamse keepster is de stand na veertig minuten spelen 17-11 in het voordeel van Volendam. De voorsprong wordt zelfs uitgebreid naar 19-11. Volendam heeft DSVD goed onder de duim. Toch komt DSVD terug. De stand gaat naar 19-14. Volendam is gebrand de voorsprong niet meer uit handen te geven. In de aanval blijven ze dan ook met tempo en positiewisselingen spelen. Dit beloont zich uit in een stand van 22-15 met nog tien minuten te gaan. Beide teams blijven actief doorgaan met scoren, en de stand breidt zich uit naar 26-19. Met nog maar vijf minuten te gaan is de stand 28-21. Volendam kan echter DSVD niet stoppen met scoren. De wedstrijd eindigt met een stand van 28-25. De twee punten blijven in Volendam!

Dit weekend begint de nacompetitie. Voor het meest recente schema, zie de handbalNL app