Dames 1 wint thuis, heren 1 speelt gelijk

donderdag 27 oktober 2022

Garage Kil/Volendam vs Geonius/V&L 32-22

Zaterdag 22 oktober stond er een wedstrijd tegen V&L op de planning. De donderdag ervoor had Volendam al een overwinning behaald tegen Quintus. Tijd om dit door te trekken dus. V&L werd gezien als een krachtmeting. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden zoals altijd tegen V&L. Gelukkig waren de meiden van Volendam gefocust en zitten ze lekker in de flow. Bij rust stonden ze 4 punten voor, maar bij het eindsignaal stond het 31-22 voor Volendam. Mede dankzij een ijzersterkte dekking en goed keeperswerk is de wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. De winst heeft de dames op de vierde plaats gebracht met 7 gespeelde wedstrijden. Na drie op rij gewonnen wedstrijden

Hubo Handbal vs KRAS/Volendam 28-28

KRAS/Volendam doet zichzelf tekort in Tongeren

KRAS/Volendam startte zwak in Tongeren tegen het zeer gedreven Hubo-Handbal. Daar waar het in de dekking al niet goed stond werd er ook aanvallend heel slordig omgesprongen met de kansen waardoor Hubo veel te makkelijk een voorsprong nam en deze de gehele eerste helft niet meer prijs gaf; ruststand 14-11. Na rust bleef het nog 10 minuten rommelig, maar toen herpakte KRAS/Volendam zich, 20-20 in de 12e minuut. Even leek de buit binnen toen oranje wegliep naar 21-23 (17e) maar na 13 bloedstollende minuten stond het scorebord toch weer op 28-28 met nog enkele seconden op de klok. In de laatste tegenstoot werd een overtreding van KRAS/Volendam nog bestraft met een 7 meter worp, maar tot opluchting van de oranje-supporters eindigde deze bal in de reclameborden. Eindstand 28-28. Topscorer zaterdag was Robin Nagtegaal met 8 treffers. De uitslag plaatst Volendam op een vijfde plek na 8 gespeelde wedstrijden.

Scores KRAS/Volendam: Nagtegaal: 8, Pocas 5. J. Roefs 3, Schneider 3, Schöll 3, Blokzijl 2, T. Roefs 2, Kooijman 1, Baijens 1

Aankomende zaterdag speelt KRAS/Volendam thuis de eerste wedstrijd van de EHF European cup. Om 19:00 begint de wedstrijd in de Opperdam. Kom allemaal (in het oranje) en juig onze heren naar de overwinning!