Dames grijpen naast winst

dinsdag 28 februari 2023

Afgelopen zaterdag speelde de dames van Garage Kil/Volendam een thuiswedstrijd tegen SEW. Aan het begon van het seizoen werd er nog dik verloren, maar dit keer liet Volendam dat niet toe!

Na een goeie wedstrijd tegen V&L vorige week zaten de dames in een lekkere flow. Het idee was dan ook om dit tegen SEW door te zetten en dit lukte dan ook aardig. In de eerste 5 minuten nam Volendam namelijk een 6-0 voorsprong tegen de nummer 3 van de Eredivisie! De dekking stond als een huis en er werd dan ook goed aan de afspraken gehouden. In de aanval kwam Volendam er makkelijk doorheen, SEW werd dan ook echt overrompeld! Helaas kwam er hier na de 11-5 verandering in. Waarbij SEW vooral harder ging zijn in de dekking, bleef Volendam hetzelfde spelen waardoor er nu moeilijker gescoord werd. Er werden veel technische fouten gemaakt en daar profiteerde SEW van in de break-outs. Hierdoor gingen de dames de rust in met twee punten achterstand. Een gat dat nog makkelijk gedicht kon worden, maar helaas. Volendam bleef haar best doen maar kwam nog steeds moeilijk tot scoren. Al met al werden er hele mooie aanvallen laten zien vanuit de kant van Volendam maar ook vanuit SEW. In de laatste vijf minuten kon Volendam nog dichterbij komen maar na het missen van twee open kansen en een penalty was het klaar. De eindstand werd 26-29. Natuurlijk heel jammer, maar Volendam gaat met een goed gevoel de volgende wedstrijd in!

Aankomende zaterdag hebben de dames lekker vrij en kunnen zij zich dan ook klaar maken voor de wedstrijd tegen VZV. Die wordt gespeeld op 11 maart om 7 uur in de Opperdam. De vorige wedstrijd tegen VZV werd maar net aan gewonnen dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden. De dames kunnen dan ook alle steun gebruiken!