Dames houden punten thuis

dinsdag 13 februari 2024

De dames van Garage Kil Volendam stonden dit weekend tegenover de dames van PSV. Een tegenstander die ze eigenlijk makkelijk aan moesten kunnen en van wie ze moesten winnen. Dit lukte de dames dan ook, en ze sloten de wedstrijd af met een overwinning van 35-26.

Vanaf het begin namen de Volendamse dames de leiding in de wedstrijd. Na een kwartier spelen stond het al 10-5 voor de dames van Garage Kil Volendam, een comfortabele voorsprong die ze niet mochten verspelen. Toch gebeurde dit bijna, en kwamen de dames van PSV steeds dichterbij, waardoor de stand ineens 13-12 was. Dit kwam doordat iedereen individueel naar het doel ging handballen en het samen spelen vergat. Bovendien kreeg Volendam veel penalty's tegen die goed benut werden door PSV. Gelukkig herpakten de dames van Garage Kil Volendam zich en gingen ze de rust in met een stand van 16-13.

In de tweede helft bleef PSV in de buurt, het verschil met Garage Kil Volendam bleef gedurende het eerste kwartier steeds twee punten. Door extra inzet en een harder spel liepen ze uiteindelijk uit. De verdediging stond sterk, waardoor niemand erdoorheen kon, mede dankzij keepster Marit die goede reddingen maakte. Hierdoor konden er veel breaks gelopen worden, die onder andere door Indy van Zijl goed werden afgerond. De voorsprong werd gestaag groter, resulterend in een gat van 30-20 voor de Volendamse dames. Ze behielden de voorsprong en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 35-26.