Dames komen net te kort

dinsdag 02 mei 2023

Zaterdag 29 april 21:00 uur was het tijd voor de terugwedstrijd tegen V&L. Na een gelijkspel van vorige week waren de dames van Volendam gebrand om dit keer te gaan winnen.

De dames begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Vanaf het begin leken ze niet op hun best te spelen en slaagden ze er niet in om de juiste dynamiek en energie te vinden die nodig is om een overwinning te behalen. Hierdoor kreeg V&L de kans om in de eerste tien minuten een gaatje te slaan van vier doelpunten. Na een technische time-out aan de kant van Volendam wisten de dames van Volendam zich te herpakken en maakte Sharon Plat de rechter opbouw van Volendam de gelijkmaker. Na een gemiste doelkans van V&L scoorde Nyah Metz vanuit de linkerhoek met een draaibal en bracht Volendam op de eerste voorsprong van de wedstrijd. Helaas konden de dames van Volendam deze voorsprong niet volhouden en gingen ze de rust in met een stand van 13-14. De tweede helft begonnen de dames weer niet optimaal, er werden veel kansen gemist die door V&L wel werden gescoord. Hierdoor kon V&L weer op een voorsprong komen van zes punten. Echter bleven de dames strijden voor een overwinningen en gingen dan ook met zeven veldspelers spelen, jammer genoeg kon het gat van zes punten niet meer worden gerepareerd. Na een laatste technische time-out kozen de dames van Volendam ervoor om man-to-man te gaan verdedigen, om zo het V&L nog moeilijk te maken. Echter hielp dit ook niet en eindigde de wedstrijd met een stand van 25-33 in het voordeel van V&L.

Volgende week zaterdag spelen de dames van Volendam weer een uitwedstrijd tegen Velo om 19:00 uur.