Dames pakken eindelijk weer punten

dinsdag 23 januari 2024

Na 7 nederlagen op rij slaagden de dames van Garage Kil/Volendam er afgelopen zaterdag eindelijk in om te winnen. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de dames een voorsprong en gelukkig slaagden ze er ook in om deze te behouden. De wedstrijd eindigde met een stand van 28-35 in het voordeel van de Volendamse dames.

Vanaf de eerste minuut begon Volendam sterk en slaagden ze erin de dames van Kwiek uit Raalte te stoppen. De dekking stond goed, waardoor de tegenstander weinig pogingen op het doel had, en daarnaast stond keepster Marit Huiberts ijzersterk. In het eerste kwartier stopte ze twee strafworpen en liet ze slechts twee ballen door. Hierdoor stond het al snel 2-10 voor de dames van Garage Kil/Volendam. De nieuwe linkerhoek van Volendam, Indy van Zijl en Joya Vlaming, benutten hun kansen vanaf de hoek goed. Hierdoor gingen de meiden van Volendam de kleedkamer in met een stand van 9-17.

Ook in de tweede helft behield Garage Kil/Volendam de voorsprong. De dames waren eindelijk na een lange periode weer als een team gaan spelen, wat resulteerde in veel doelpunten. Door een mooi samenspel van de meiden werd Marilyn Tol een aantal keer goed gelanceerd, en ook kon de keeper van Kwiek haar strafworpen niet tegenhouden. Er ontstond al snel een gat van maar liefst 10 punten, en zo stond het 18-28. In de dekking werd er hard gewerkt. Onder andere Monica Pol en Bibi Bakker zorgden ervoor dat de meiden uit Raalte niet door de verdediging heen konden. Daarnaast werd er door de meiden op de bank goed aangemoedigd, wat de dames van Volendam nog meer energie gaf. Het eindsignaal klonk, en de wedstrijd eindigde met 28-35 in het voordeel van Garage Kil/Volendam.

Volgende week spelen de dames thuis om 19:00 in de Opperdam tegen E&O. Gaat het ze lukken om deze goede flow door te zetten? We zien jullie daar!