Dames verliezen van Venlo

dinsdag 16 mei 2023

Op zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de dames van Volendam. Na de nederlaag van vorige week wilden ze deze week graag een overwinning boeken tegen Venlo, de regerend landskampioen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden in de Opperdam.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Venlo een sterke ploeg was. Ze wisten al snel de eerste doelpunten te maken en kwamen op een flinke voorsprong van 1-7. De dames van Volendam hadden het hierdoor erg moeilijk en konden maar moeilijk een antwoord vinden op het spel van Venlo.

Coach Zsigmond besloot een timeout te nemen om de dames weer op scherp te zetten. Dit leek even te werken, maar al snel werden er veel 2 minuten uitgedeeld door de scheidsrechter, waardoor Volendam met 4 man in het veld kwam te staan. Dit maakte het voor Venlo natuurlijk erg makkelijk om nog verder uit te lopen in de score.

De dames van Volendam zetten mooie aanvallen op, maar de afronding liet te wensen over. Veel ballen gingen op de lat of paal, waardoor het verschil in de score alleen maar groter werd. In de tweede helft probeerden de dames van Volendam nog met een mannetje meer te spelen en werden er nieuwe tactieken uitgeprobeerd. De keeper van Volendam rende eruit en er kwam een extra cirkel in, waarmee ze toch nog wat doelpuntjes wisten te maken. Maar Venlo bleef sterk spelen en hield de voorsprong vast. De keeper van Venlo stond goed te spelen en hield veel ballen tegen, waardoor Volendam maar weinig kans had om nog terug te komen in de wedstrijd.

Helaas eindigde de wedstrijd dan ook met een score van 24-35 in het voordeel van Venlo.

Ondanks het verlies van deze wedstrijd hebben de dames van Volendam nog twee wedstrijden voor de boeg. Aankomend weekend spelen ze een uitwedstrijd tegen Kwiek in Raalte. Hopelijk kunnen ze hier weer een overwinning boeken en zo hun seizoen goed afsluiten.