Dave de Waal tekent zijn eerste contract bij HV KRAS/Volendam

Dave de Waal tekent zijn eerste contract bij HV KRAS/Volendam

vrijdag 26 januari 2024

Acht jaar geleden kwam Dave de Waal naar Volendam toen hij twaalf jaar oud was. "Ik begon met handballen bij SV Zeeburg, maar kwam naar Volendam om mezelf te ontwikkelen tot topsporter. Toen ik hier kwam, werd Rick Zwarthoed mijn trainer. Hij plaatste me op de opbouw, terwijl ik daarvoor altijd cirkel was”, aldus Dave.

Rick Zwarthoed: "Ik vond altijd dat Dave goed inzicht had en dat hij dat beter kon inzetten op de opbouw. Het is leuk om te zien dat de jongens die ik heb getraind het nu zo goed doen. Daar ben ik wel trots op”.

Dave: “Nu ik mijn eerste contract heb, voelt het als een extra waardering vanuit de club, en het vertrouwen dat ze in mij stellen, is motiverend. Tijdens mijn tijd hier heb ik al veel meegemaakt. Maar derde worden op het NK met de C-jeugd, de nationale beker winnen, spelen in de finale om het landskampioenschap en mijn debuut bij het eerste team in de Opperdam zijn wel hoogtepunten. Ik heb al veel leuke momenten meegemaakt, maar ik ben zeker nog niet klaar hier. Mijn hoofddoel is om een vaste waarde te worden bij heren 1. Bij heren 2 begint dat nu te komen, dus ik hoop dat het ook zo zal voortvloeien naar heren 1. Ik heb doelen gesteld om mezelf te blijven ontwikkelen. Verdedigend heb ik vertrouwen in mezelf, maar in de aanval wil ik meer lef tonen. Bij heren 2 gaat dat nu beter, en ik hoop dat ik dat ook bij heren 1 kan laten zien. Verder hoop ik dat ik mijn maatschappelijke en sportcarrière kan blijven combineren. Ik heb het hier behoorlijk druk mee, maar dat motiveert me ook. Ik wilde altijd op het hoogste niveau spelen, en daar ben ik nu bijna. Dat ik er nu bijna ben geeft een extra boost en maakt het ook makkelijker te rechtvaardigen voor mezelf als ik het druk heb”.

Marco Woltersom namens de club: “Dave is een jongen uit eigen jeugd die regelmatig zijn gezicht heeft laten zien bij ons eerste team. Hij is ontzettend sterk in de dekking, vooral in de rol op 2. Vlijmscherp in de snelle tegenaanval en steeds meer een dirigent in de aanval. Daarnaast is Dave een fijne speler met de juiste mentaliteit die 100% geeft voor KRAS/Volendam. Een verdere samenwerking was voor ons dan ook een no-brainer, en we zijn dan ook super blij dat we Dave aan ons hebben kunnen binden”.