Eredivisie debuut voor de vijftienjarige Caitlyn Mooijer

Eredivisie debuut voor de vijftienjarige Caitlyn Mooijer

vrijdag 26 januari 2024

Caitlyn traint al een jaar mee met Dames 1, maar nu kreeg ze de kans om haar debuut te maken. "Ik had niet verwacht dat ik mocht spelen", aldus Caitlyn. "Ik moest eigenlijk werken, maar dat heb ik meteen afgezegd. Mijn baas was erg begripvol. Hij begrijpt hoe belangrijk dit voor mij is".

Coach Zsigmond Makay: "Ik ken Caitlyn nu een jaar. Ze is erg leergierig en doet altijd haar best. Ze ontwikkelt zich snel en luistert ook heel goed; dit past ze dan ook direct toe. Binnen een jaar heeft ze ontzettend grote stappen gemaakt, en daarom wilde ik haar belonen door haar bij de dames te laten aansluiten. Het was leuk om te zien dat ze helemaal niet onderdanig speelde. Ze stond sterk in de verdediging en deed net zo goed mee als de andere meiden”.

Caitlyn voegt toe: "Toen mij werd verteld dat ik mee mocht meedoen had ik niet verwacht dat ik ook zou spelen. Uit het niets zei de coach dat ik warm moest lopen. Tijdens de Noord-Holland Cup mocht ik ook een keer meespelen, maar dat was heel anders. Nu in de competitie was de druk veel hoger, en ik voelde dat ik moest presteren. Ik wilde het echt goed doen. Na de wedstrijd kreeg ik complimenten van de dames uit het team, dit deed me erg goed”.

Foto: clubfotograaf John Loch