Debbie Bont keert tijdelijk terug bij het Nederlands Vrouwenhandbalteam

Debbie Bont keert tijdelijk terug bij het Nederlands Vrouwenhandbalteam

maandag 08 april 2024

Het Nederlandse vrouwenhandbalteam verwelkomde afgelopen weekend met enthousiasme de terugkeer van Debbie Bont, ditmaal in de rol van staflid en coach van het talententeam. Na een periode van afwezigheid keerde Bont terug naar haar roots, gewapend met een schat aan ervaring en passie voor de sport.

Bont's uitgebreide kennis van het spel als oud international, hebben haar geholpen om binnen slechts drie dagen samen het talententeam voor te bereiden op het EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. Samen met haar collega-stafleden Ricardo Clarijs en Gerrie Eijlers heeft Bont met succes samengewerkt om de talenten te ontwikkelen en te inspireren, wat resulteerde in een overtuigende prestatie op het veld.

Debbie Bont: Het was heel leuk om weer terug te zijn bij het Nederlands team maar nu als staflid en met een talententeam. Er was een vertrouwde staf voor mij met Ricardo en Gerrie en de samenwerking ging goed. Dat was natuurlijk ook heel interessant voor mij in mijn nieuwe rol als coach in Volendam vanaf de zomer. Om sommige meiden die nu bij de beste spelers van de eredivisie horen en bij de top 2 van NL spelen van dichtbij te zien en hoe ze met enthousiasme en motivatie getraind en gespeeld hebben.

Ondanks een nerveuze start toonden de speelsters van het talententeam in de tweede helft van de wedstrijd hun ware potentieel, waarmee ze bewezen dat er een heldere toekomst is voor het Nederlandse vrouwenhandbal. Bont's terugkeer naar het team belooft een inspirerende periode vol groei en succes voor het Nederlandse vrouwenhandbal.

Voor Bont betekent haar rol niet alleen het begeleiden van het talententeam, maar ook het voorbereiden op haar volgende uitdaging als coach bij KRAS/Volendam. Met haar ervaring en vastberadenheid is Bont vastbesloten om haar kennis en passie over te brengen op de volgende generatie Volendamse speelsters.

*Foto's van Jaap van der Pijl