Dubbelslag voor Dames 1

Dubbelslag voor Dames 1

maandag 26 september 2016

De damesselectie speelde afgelopen zaterdag twee uitstekende oefenwedstrijden. Tegen RCH Breda werd met 26-13, terwijl JHC met 33-15 werd verslagen.

1e wedstrijd Dames 1 – RCH Breda 26-13
Dames 1 ging zaterdagmiddag fel van start tegen RCH Breda (hoofdklasse). In een hoog tempo en met veel druk vielen in het begin van de eerste helft al vrij snel veel mooie doelpunten, vooral in combinatie met de cirkel. In de tweede helft bleven onze dames teveel spelen in het tempo van de tegenpartij, waardoor de tweede helft met slechts 8-7 werd gewonnen. De eindstand was 26-13. 

2e wedstrijd Dames 1 - JHC 33-15
De tweede wedstijd werd traag gestart. In de dekking werd te weinig met elkaar gepraat, waardoor de cirkel van JHC te vaak tot scoren. De eerste helft werd met 17-10 afgesloten, wat ver beneden verwachting van trainers Ruud van den Broeck en Pim Ligthart was, tegen deze ploeg uit de eerste klasse. Na een goed en fel gesprek tijdens de rust, startte de tweede helft gelijk een stuk beter. Het tempo ging omhoog en de felheid was weer terug in het team. Dit resulteerde in een paar mooie goals die via verschillende wissels tot stand kwamen. De eindstand werd 33-15.

Vooral deze 2e helft was een mooie afsluiting van wederom een geslaagd oefenweekend, wat weer voldoende input heeft gegeven voor aankomende trainingen. Woensdag speelt de Dames 1 een oefenwedstrijd tegen de A1 van Randers uit Denemarken om 19:45 in de Opperdam.