Duncan Postel: ‘Iedereen bij KRAS/Volendam dankbaar’

Duncan Postel: ‘Iedereen bij KRAS/Volendam dankbaar’

vrijdag 27 januari 2017

Duncan Postel jaagt zijn handbaldromen na in de Tweede Bundesliga. Hij heeft er inmiddels twee weken op zitten bij zijn nieuwe club Wilhelmshavener. Hoe vergaat het hem en wat zijn de eerste indrukken van het handbal in Duitsland? En hoe kijkt hij terug op zijn tijd bij KRAS/Volendam? ‘Volendam is voor mij echt een vertrouwde omgeving geworden en ben iedereen dankbaar.”

Hoe bevalt het je bij je nieuwe club?

Echt geweldig! Zo'n stap naar het buitenland is iets waar veel handballers van Jong Oranje over praat met elkaar, dus als je die stap zet voelt dat als een fantastische droom die werkelijkheid wordt.
Ik heb vanaf moment één een goede klik met de trainer. Hij is heel duidelijk naar me dat ik nog veel stappen kan zetten en daar neemt hij de tijd voor om samen te kijken hoe ik dat kan bereiken. De taal vormt nog wel een flink obstakel, maar de jongens zijn heel behulpzaam en helpen mij de handbaltaal in het Duits te leren.

Hoe anders is het in vergelijking met KRAS/Volendam?

Op dit moment zie ik juist veel gelijkenissen met de twee clubs. De organisatie is goed geregeld en de omgeving is betrokken bij het handbal. Na twee dagen trainingen en twee oefenwedstrijden is er wel één groot verschil waar ik al een beetje van heb mogen proeven. De sporthal is niet zomaar een hal, het is een ware arena! Bij beide oefenwedstrijden zat er al meer publiek dan bij een gemiddelde wedstrijd in de BENE-League! Ik denk dat ik vast nog meer verschillen ga vinden, maar het grootste is toch wel de schaalvergroting van alles dat met handbal te maken heeft.

Wat zijn je doelstellingen voor het komende half jaar?

Op dit moment zijn beide cirkelspelers van ons team geblesseerd. Mijn eerste doelstelling is om zo snel mogelijk aan het team te wennen zodat ik het gat op de cirkel kan overnemen. Daarbij ga ik de Duitse competitie gebruiken om zoveel mogelijk te leren en beter te worden, zodat ik mijn plaats in de Duitse competitie kan verzekeren.

Hoe kijk je terug op je periode bij Volendam?

Volendam is voor mij echt een vertrouwde omgeving geworden. Het publiek heeft me vanaf het eerste moment toegejuicht en ervoor gezorgd dat ik me daar echt thuisvoelde. Bovendien was Volendam mijn eerste topclub waar ik mijn hobby met veel plezier kon uitvoeren. Van de loop- en krachttrainingen tot de oefeningen in de handbalzaal. Ik had de mogelijkheid bij Volendam om de stap naar het volgende niveau te zetten en daar ben ik iedereen binnen de club enorm dankbaar voor.