Grote tegenslag voor Garage Kil/Volendam tegen SEW

maandag 01 november 2021

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam thuis tegen SEW. Op papier moest dit een zeer spannende wedstrijd worden: de nummer 5 tegen de nummer 6.

Volendam begint scherp en het staat al snel 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. Een goed begin is het halve werk, zou je zeggen. Niets blijkt helaas minder waar. Al snel komt SEW op gelijke hoogte. Beide teams hebben daarna moeite het doel te vinden en na 20 minuten spelen staat het 5-7. Volendam maakt aanvallend niet altijd de goede keuzes waardoor SEW weer kan aanvallen en, daarmee, doelpunten kan maken. De rust wordt ingegaan met een stand van 9-15.

De strijd is nog niet gestreden en met vernieuwde energie begint Garage Kil/Volendam aan de tweede helft. Volendam bouwt haar aanvallen goed op, maar kan dit slecht vertalen naar doelpunten. SEW gaat gestaag verder met waar ze de eerste helft mee waren begonnen en lopen uit naar een stand van 12-22. Volendam heeft geen antwoord op de dekking van het team uit Nibbixwoud, kansen worden gemist en de snelle tegenaanval van SEW wordt niet afgeremd. Dit zet zich door in de rest van de tweede helft. De wedstrijd eindigt met een stand van 16-33.

Aanstaande zondag 7 november speelt Garage Kil/Volendam tegen Borhave om 13:00 in sporthal ’t Wooldrik in Borne.