Een heerlijk spel, eerlijke strijd en enorme drive voor de D1

donderdag 16 december 2021

Een ware thriller ontvouwt zich in sporthal Opperdam. De moed is goed, verwachtingen hoog na vorige week en de energie volop aanwezig. Super Saturday, D4, D3, D2 en D1 spelen in deze volgorde de wedstrijden vandaag en Wick, Boyd, Tom, Sem, Mika en Sven mogen ook meedoen met de vroegere wedstrijden. Redelijk vlekkeloos worden die wedstrijden gespeeld, dus met dat gevoel starten wij tegen de nummer 3 in onze poule, Celeritas.

Vanaf het eerste moment is het aftasten, maar gelijk duidelijk dat Volendam D1 en Celeritas D1 aan elkaar gewaagd zijn. De openingsfase is overduidelijk voor ons en binnen een poep en een scheet staat het 4-1. Dex Veerman voert de troepen aan, als een echte leider.

De tegenstanders zoeken de zwakke plekken in onze verdediging en spelen hard, maar fair, hun spel. Prima samenspel resulteert in zeer fraaie goals door linkerhoek Mika Boomstra en linkeropbouw Sam Bakker. In de as van het veld zijn Sven Tuip en Tom van der Zee jr twee luizen in de pels van de tegenstander, en pikken om beurten hun goaltjes mee door prachtig samenspel. De rechterflank wordt flink op de proef gesteld door de tegenstander en hebben veel te incasseren, maar doen dit met verve. De opgebouwde voorsprong geven we niet weg en gaan comfortabel rusten met 13-11. Blije koppies in de rust, geen vuiltje aan de lucht. Wick Beemsterboer op de linkerkant trekt de wedstrijd naar zich toe een scoort prachtige treffers en we lopen zelfs uit naar 18-13, mede door een uitstekend keepende Jip Tuijp. Omdat de tegenstander aandringt wordt er sneller en harder gespeeld en vooral Sem Veerman en Boyd Pelk moeten alle zeilen bijzetten. Behendig worden er penalty’s versierd en langzaam begint het scorebord naar een spannend evenwicht te balanceren. De ingeschakelde VAR wordt niet gebruikt en een goal van ons wordt jammer genoeg niet geteld door de prima fluitende scheids. Wick moet helaas 2 minuten zitten vanwege een overtreding maar onze strijders geven geen krimp.

De laatste twee minuten die nu aanbreken zijn als een Hitchcock-thriller. De marge klein, maar altijd in ons voordeel. De 5e penalty laat Celeritas bijna langszij komen, maar wij hebben de bal. Jammer genoeg raken we die kwijt en Celeritas maakt 27-27. Een halve minuut te gaan en de bal is voor ons. Sem Veerman, zijn inzet wordt tegengehouden en Celeritas pakt over. De held van de laatste minuten, Jip Tuijp, redt fantastisch en de blijdschap is enorm zichtbaar, mooi. Tot aan de laatste seconden is er strijd en bij het klinken van de zoemer vooral teleurstelling. De oranjehemden laten zich op de plek op de grond vallen. Tranen bij de jongens, kippenvel langs de kant. Gelijkspel, maar vandaag wint de sport, wat een heerlijk spel, eerlijke strijd en enorme drive. Trots op de mannen en dank voor de support.