Eerste helft doet HV KRAS/Volendam de das om

maandag 21 november 2016

In eigen huis kon HV KRAS/Volendam een knappe inhaalslag tegen het Callant Tongeren niet bekronen. De Belgische hoogvlieger bouwde in de eerste helft een ruime voorsprong op maar de mannen van Piotr Konitz knokten zich na de rust goed terug. Uiteindelijk waren het de bezoekers die met 22-25 de punten alsnog meenamen naar Vlaanderen.

Na acht minuten zette Jaap Beemsterboer de Volendammers op het scorebord door de 1-3 achter de Belgische doelman te werken. Ondanks drie treffers van Geert Hinskens in de eerste helft keek Volendam in de rust tegen een forse achterstand aan (7-12), maar dat had volgens Volendammer Léon van Schie niet gehoeven. “We misten toen gewoon te veel een-op-een kansen en dat breekt je uiteindelijk op.”

De Belgen hielden de voorsprong na de pauze in eerste instantie goed vast maar rond de veertigste minuut begonnen de Volendammers aan een zinderende inhaalrace. Jaap Beemsterboer, die uiteindelijk zeven keer het net wist te vinden, scoorde de 13-17 en in een mum van tijd bedroeg de achterstand slechts één punt. Na 55 minuten gooide Jordy Baijens Kras/Volendam voor de eerste keer langszij (20-20). Geert Hinskes wierp vervolgens onderkant lat en de bal vloog daarna nóg twee keer op de lat waardoor een Volendamse voorsprong achterwege bleef. De slotminuten hengelde Tongeren de 22-25 overwinning binnen.

Van Schie, goed voor twee treffers, maakt de balans op. “Voor de rust hadden we er veel meer uit moeten halen. Zoveel geluk als we vorige week tegen Targos Bevo hadden, zoveel pech hadden we nu in de slotfase.” Volgende week reist de equipe van Konitz af naar Kwintsheul, waar hekkensluiter Quintus de volgende opponent is.

HV KRAS/Volendam – Callant Tongeren: 22-25 (7-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Tim Jonk; Jaap Beemsterboer 7, Geert Hinskens 5, Jordy Baijens 3, Dani Baijens 2, Léon van Schie 2, Dico Coesel 2, Rutger ten Velde 1, Tom Schilder, Duncan Postel.