Eerste slag in landskampioenschap is voor OCI-LIONS

zaterdag 13 mei 2017

De Volendamse handballers hebben de eerste wedstrijd om de landstitel niet in winst weten om te zetten. Zaterdagmiddag werd in Sittard een forse 30-23 nederlaag geleden. Na een gelijkopgaande eerste helft, werd het verschil in Limburgs voordeel gemaakt in de tweede helft. Hierdoor is de stand in de best-of-three-finale 1-0 in het voordeel van OCI-Lions. Zondag 21 mei is de return in Volendam.

Het begin was aftasten geblazen voor de onervaren Volendammers, die gesteund werden door ruim tweehonderd in oranje uitgedoste supporters. De spanning die hoort bij een finale was zichtbaar aanwezig. Twee keer kon Joao Ramos vanaf links betrekkelijk eenvoudig scoren, terwijl aanvallend Geert Hinskens, Dani Baijens en Jaap Beemsterboer schietkansen verkwanselden. Na acht minuten stond het 4-0 en dreigde voor de Volendammers even een heel nare finale.

Net op tijd werden zij wakker; drie minuten later schoot Rutger ten Velde vanuit de linkerhoek de 5-4 binnen en zorgde daarmee dat de wedstrijd ontvlamde. Lions-keeper Luuk Hoiting stond eerst nog een gelijkmaker tot tweemaal toe in de weg, maar even later bracht Dico Coesel zijn ploeg toch langszij: 8-8. De wedstrijd golfde daarna in een heerlijk tempo op en neer. Lions liep aan het einde van de eerste helft iets uit. Via 13-10 werd er met 14-12 gerust.

De uiterst matige eerste tien minuten na de pauze werden de Volendammers fataal. Zeven Limburgse treffers tegenover slechts één van de gasten zorgde dat Lions een confortabele 21-13 te pakken had. Hoekspelers Maurits van Buren, die zijn rentree maakte na acht maanden blessureleed en Leon Geus speelminuten, werden gebracht, maar beter werd het zogezegd niet. Lions bouwde zijn voorsprong uit tot zelfs in de dubbele cijfers: 27-17. Die score werd in de slotminuten iets ingelopen: 30-23.

De Volendammers kunnen alle steun gebruiken voor de finale. Bestel snel online je ticket.

OCI-LIONS - HV KRAS/Volendam: 30-23 (14-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jaap Beemsterboer 6, Dani Baijens 5, Geert Hinskens 4, Léon van Schie 4, Rutger ten Velde 1, Dico Coesel 1, Leon Geus 1, Igor Mrsulja 1, Jan Josef, Tom Schilder, Maurits van Buren, Marc Kok, Diego Jacobs.