Eerste uitoverwinning Jong Bodyresults/KRAS Volendam

maandag 06 februari 2017

Na de overwinning van vorige week tegen Sittardia konden de Volendammers dit weekend de derde plaats in de periode bereiken. Er moest echter eerst nog wel even gewonnen worden in een uitwedstrijd. Iets wat de ploeg dit seizoen nog niet eerder is gelukt. De tegenstander die Volendam te wachten stond was DIOS.

De wedstrijd ging fel van start en de ploegen gingen gelijk op. Het spel was niet om over naar huis te schrijven en geen van beide ploegen wist afstand van de ander te nemen. Gevolg was een spannende eerste helft waarin het verschil klein bleef. Schaduw over de eerste helft was een zware blessure aan de kant van DIOS, 3 seconden voor het einde van de eerste helft. Na 30 minuten gingen de ploegen rusten bij een stand van 13 – 13.

De tweede helft ging van start en beide teams kwamen moeilijk tot scoren. De Volendamse verdediging stond sterk onder leiding van Jack Veerman en de ballen die langs de verdediging kwamen werden veelvuldig gestopt door keeper Tim Jonk. De thuisploeg pakte een kleine voorsprong bij 19 – 17 en leek op een overwinning af te stevenen, maar Volendam bleef scherp en Mark Schilder maakte de gelijkmaker. In de laatste minuten werd cirkelloper Rick Zwarthoed, die in totaal 9 keer scoorde, twee keer gevonden en werd de wedstrijd met 21-22 gewonnen.