Eerste wedstrijd van de C1

maandag 03 oktober 2022

“Fitter, frisser en vlugger.”

Aldus de eerste wedstrijd van seizoen 2022-2023. Met goede zin begonnen de jongens van de C1 in het verre Maassluis, waarbij bij het binnenkomen van de opponent eerst werd gedacht aan een basketbalploeg. Na een goede, strakke met muziek omlijstte warming-up startte de wedstrijd en het was Twist-Unitas die ondanks ons betere spel de leiding nam. Wij vonden vooral het rood-wit geblokte houtwerk, zij vooral ons gehaakte net. Hierdoor kwamen zij op 6-3. Maar zoals altijd werkt het scorebord als een soort kerosine voor de onzen. Spijkerhard verdedigen door Collin leverde het eerste geel op en enkele momenten later had Vince ook een plakkie kaas. Maar deze investering leverde wel een 7-7 gelijke stand en een vermakelijke wedstrijd op. Het snoeiharde schot van Sam resulteerde in de eerste voorsprong. Luca beleefde een drukke ochtend, waarbij hij vooral verdedigend continu werd uitgedaagd. Goalie Rob groeide niet alleen in de wedstrijd, ook zijn zelfvertrouwen werd steeds groter, zijn ontwapende glimlach werd per minuut groter. Ruststand 10-12.

Één positiewisseling in de rust veroorzaakte complete verwarring bij hun team, waardoor Jack, Travis, Luca en vooral Collin veel tot scoren kwamen. Achterin stond het als een huis, waarbij Rob niets weggaf. Coen mocht nog 3 keer aanleggen voor een 7-meter die hij feilloos binnen ramde, petje af! Dick was ondanks zijn kop grotere tegenstander hem steeds te baas en Robin scoorde nog met een heerlijke lob.

Sam besloot nog even een vrije worp vanuit stilstand kiezelhard in de kruising te gooien waardoor de eindstand op 17-31 werd gebracht.

Grote individuele kwaliteiten, goed samengesmeed in een fijn team. Klasse!