Eindelijk weer… SPEEDHANDBAL in de Opperdam voor de jeugd

Eindelijk weer… SPEEDHANDBAL in de Opperdam voor de jeugd

maandag 30 augustus 2021

Zaterdag 28 augustus was het weer zover, er mocht weer gehandbald worden. De eerste week training zat erop en het eerste weekend werd er door de jeugd gestart met een speedhandbaltoernooi. 

Om 9 uur stonden de F en de E-jeugd klaar om aan de warming-up te beginnen. Onder leiding van Valerie Scherpenzeel werd er fanatiek warmgelopen. Ook gastvereniging Vido deed hierbij enthousiast mee.

De F-jeugd bestond uit 2 teams van Volendam. Zij speelden om en om tegen de 2 gastteams van Handbalvereniging Vido uit Purmerend. Superfanatiek werd er gestreden om zoveel mogelijk ballen te veroveren en doelpunten te scoren. Onder leiding van Maart Admiraal en Gaar Zoutberg werden de kinderen goed begeleid. Scheidsrechter Agatha Duin hield alles goed onder controle.

De E jeugd was verdeeld in 3 teams. Ook zij speelden onderlinge wedstrijden. Het was even wennen na zo’n lange periode, dat er niet gehandbald mocht worden, maar er waren weer prachtige doelpunten te bewonderen van de jongste jeugd.

Het tweede gedeelte van de ochtend werd er speedhandbal gespeeld door de D jeugd. Met maar liefst 8 teams werd er gezamenlijk warmgelopen. Daarna werd er gestart met de wedstrijden. Enthousiast werd er gestreden. Met hoogrode wangen werden de wedstrijden afgesloten. Er werd gewonnen en verloren... Maar het belangrijkste was het enthousiasme, waarmee de kinderen handbalden. Deze ochtend werd weer mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers; in de kantine, aan de wedstrijdtafel, scheidsrechters en coaches… zonder hen is het onmogelijk om deze ochtend te organiseren. Vele mooie acties zijn weer te bewonderen op de foto’s, die gemaakt zijn door Fred Mol.

Zaterdag 11 september zal de volgende sportieve ochtend zijn voor de jeugd van Handbalvereniging KRAS/Volendam.