Evan de Lange verlengt bij oranjehemden

Evan de Lange verlengt bij oranjehemden

dinsdag 21 mei 2024

Keeper Evan de Lange begon zijn carrière bij Dios in Den Hoorn en maakte via Quintus de overstap naar Volendam. Na een seizoen vol pieken en blessures heeft Evan zijn contract met Volendam met een jaar verlengd.

Evan komt uit een handbalfamilie. Zijn opa was verzorger bij Dios, zijn vader was keeper, en zijn oma speelde in het nationale team van Slowakije. "Ik heb veel van mijn vader geleerd, ook buiten de trainingen om. Mijn familie is nog steeds erg betrokken bij mijn handbal."

Zijn carrière ontwikkelde zich snel:

Evan: "Een paar jaar geleden speelde ik nog in de A-jeugd en nu zit ik vast in het oranje van Volendam en speel ik zelfs in de A-ploeg van TeamNL mee! Het is een uitdaging om met de verwachtingen om te gaan en voortdurend te blijven verbeteren. Ik heb veel geleerd van de mensen om me heen en van de momenten dat het minder ging."

Evan, 19 jaar oud, is niet iemand die meteen de boventoon voert, maar hij laat ook niet over zich heen lopen.

Evan: "De sfeer in het team is geweldig. Ik leer veel van mijn teamgenoten en ik hoop inmiddels ook wat over te kunnen dragen aan talenten in en om de vereniging."

Zijn uiteindelijke doel:

Evan: "Ik wil gelukkig worden en doen wat ik leuk vind. Het belangrijkste is dat ik mijn keuzes kan verantwoorden tegenover mezelf. Ik vind het dan ook leuk om in Volendam te wonen en te handballen. Het is allemaal goed voor elkaar en de mensen zijn fijn!"

Hoofdtrainer Geert Hinskens:

Geert: “Na een moeilijk jaar voor Evan, zijn we erg blij dat hij heeft besloten om aan Volendam verbonden te blijven. De laatste weken heeft Evan weer een stijgende lijn laten zien na een zware periode met blessures. Wij kijken er erg naar uit om Evan en Rob samen aan het werk te zien aankomend seizoen onder leiding van keeperstrainer Gerrie Eijlers.”