Even kennismaken met Igor Mršulja

Even kennismaken met Igor Mršulja

donderdag 09 maart 2017

Zijn overgang naar HV KRAS/Volendam was in januari al beklonken, maar afgelopen weekend maakte hij dan eindelijk zijn debuut voor de club: Igor Mršulja. De grote Servische handballer koos bewust voor KRAS/Volendam om zich te ontwikkelen als handballer. Mršulja heeft voor dit seizoen alvast grote plannen. “Mijn eerste doel is Nederlands kampioen worden en de beker winnen.”

Naam: Igor Ursula (Igor Mršulja)
Leeftijd: 22 jaar
Geboorteplaats: Belgrado (Servië)
Positie: Midden- en linkeropbouw
Vorige club(s): Partizan Belgrado                         

Wanneer ben je begonnen met handbal?

Ik was tien jaar toen mijn vrienden mij hadden overgehaald om een keer mee te gaan naar een handbaltraining en toen begon het allemaal.

Wat zijn je sterke punten?

Mijn 2 tegen 2 is erg goed en ik heb een oogje voor de assists.

Waarom heb je gekozen voor HV KRAS/Volendam?

In december had ik een proefweek bij KRAS/Volendam en was erg onder de indruk van de organisatie van de club. De vereniging wordt beter geleid dan menig andere club. Ook de mensen in en rond Volendam waren erg aardig. Na de proefweek had ik een heel goed gevoel over KRAS/Volendam. De club heeft een rijke historie en traditie en ik denk dat Volendam de beste club is van Nederland.

Je eerste indruk van de vereniging?

De mensen hier zijn heel open, vriendelijk en behulpzaam. De jongens van het team hebben mij veel geholpen de eerste twee weken. Het heeft mij geholpen me aan te passen in de nieuwe omgeving. Ook heb ik gemerkt dat de club trouwe fans heeft en dat vind ik leuk.

Wat zijn je doelen voor dit seizoen?

Mijn eerste doel is Nederlands kampioen worden en de beker winnen. Ons team is sterk en als wij fit blijven kunnen we titels binnenslepen. Ook wil ik graag de Nederlandse taal leren, dit is erg belangrijk voor mij.

Wat is het mooiste moment uit je handbalcarrière?

Ik zat toen in het nationale Servische jeugdteam en we werden derde op het EYOF (European Youth Olympic Festival) in Trabzon. Dit was een belangrijke prestatie voor het handbal in Servië en ben trots dat ik deel heb mogen uitmaken van dat team.

Wat is je favoriete handbalclub?

Mijn favoriete handbalclub is Rhein Neckar Loewen. Ik houd van hun manier van handbal en ik geniet ook wanneer ik Andy Schmidt zie handballen.