Evert Kooijman neemt afscheid van KRAS/Volendam aan het einde van het seizoen

Evert Kooijman neemt afscheid van KRAS/Volendam aan het einde van het seizoen

dinsdag 07 mei 2024

Sinds 2021 maakt Kooijman deel uit van de selectie van KRAS/Volendam en mocht afgelopen seizoen als aanvoerder de nationale beker omhooghouden. Voor zijn tijd bij Volendam speelde Kooijman voor Achilles Bocholt uit België, De Limburgse Lions en startte in de jeugd van Sittardia. Ondanks het succes van afgelopen seizoen heeft Kooijman te kampen gehad met zware blessureleed, waaronder een knieblessure.

Over zijn tijd bij KRAS/Volendam zegt Evert Kooijman:

"Ik wil graag iedereen in en rond Volendam bedanken voor drie fantastische jaren. Ik heb KRAS/Volendam altijd ervaren als een grote familie, waar ik zowel als mens als handbalspeler veel heb mogen leren en meemaken. Ik hoop dit avontuur samen met jullie allemaal te mogen afsluiten met de Nederlandse titel."

Marco Woltersom, namens de topsportcommissie van KRAS/Volendam, verklaart:

"Na lang overleg en vele discussies hebben we als club samen met Evert besloten om zijn contract niet te verlengen. Evert heeft een indrukwekkende historie bij Bocholt en Lions, met vele prijzen, en is daarnaast international. Dat maakt een dergelijke beslissing niet eenvoudig. Desondanks hebben we met Jeroen Roefs en Roy Loch nog twee goede cirkelspelers in onze selectie, en verleggen we de focus naar andere posities om ons team te versterken. We willen Evert graag bedanken voor zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan."

Coach Geert Hinskens is dankbaar voor de samenwerking met Evert.  

"Ik heb 2 jaar heel prettig mogen samenwerken met Evert. Hij heeft me als aanvoerder 2 jaar lang gesteund om als jonge trainer mijn draai te vinden bij Volendam, daar ben ik hem erg dankbaar voor. Het vertrek van Evert opvangen zal voor de Roy en Jeroen en grote uitdaging zijn".