Fantastische comeback voor HV KRAS/Volendam

zaterdag 28 januari 2017

Het Heren 1 team van HV KRAS/Volendam heeft zaterdagavond in de Opperdam een geweldge prestatie neergezet.
De mannen onder leiding van Piotr Konitz speelde tegen de momenteel nummer twee van de BENE-league, de OCI-Lions, onder andere zonder Léon van Schie.

In de eerste helft liep Volendam achter de feiten aan en speelde de OCI-Lions erg sterk, er werd daardoor tegen een ruime achterstand aangekeken.
Die achterstand is in de eerste helft niet gekrompen en de heren gingen met een (8-18) achterstand de kleedkamers in.

Toen het fluitsignaal van de tweede helft klonk, ging bij KRAS/Volendam de knop om.
Jordy Baijens opende de tweede helft met drie goals achtereen volgend en verkleinde de achterstand naar (11-18).
OCI-Lions wist pas na drie minuten in de tweede helft hun eerste goal te maken nadat ze uit de kleedkamers kwamen.
HV KRAS/Volendam wist dat het gevecht nog niet verloren was en knokte zich na achttien minuten spelen in de tweede helft terug naar een geweldige (19-19)!
Het publiek ging volledig uit zijn dak en steunde de mannen van Volendam tot het eind signaal.
De laatste tien minuten van de 60 minuten speeltijd waren erg spannend en gingen de teams gelijk op.
Rick Zwarthoed wist de mannen in de drieënvijftigste minuut voor het eerst in de wedstrijd op een voorprong te zetten en gooide de (20-19) achter de keeper van de OCI-Lions.
Vanaf toen voelde je bij elke supporter de zenuwen stijgen. Om de beurt scoorde de teams een goal en stond het na achtenvijftig minuten spelen op een zenuwslopende (24-24).
Uiteindelijk met nog maar tweeëndertig seconden op de klok keek Volendam tegen een (24-25) achterstand aan en werd het erg stil in de Opperdam.
Maar Jordy Baijens wist de laatste goals van de wedstrijd te maken met nog een paar seconden op de klok en besliste de wedstrijd met een fenomenale (25-25) tegen OCI-Lions.

HV KRAS/ Volendam - OCI-Lions 25-25 (8-13)