Sterke Volendamse handbaldames houden de spanning erin tijdens eerste oefenwedstrijd

dinsdag 23 maart 2021

Zaterdag 20 maart was een spannende dag voor de handbaldames van Garage Kil/Volendam. Voor het eerst sinds september 2020 mocht er weer een wedstrijd gespeeld wordenin de Opperdam. Uiteraard met inachtneming van alle coronamaatregelen die zijn opgesteld door het NHV (het Nederlands Handbal Verbond). Nadat iedereen een negatieve testuitslag kon aantonen, mocht de oefenwedstrijd beginnen.

In de eerste tien minuten brengt Volendam gelijk het tempo omhoog en komt op voorsprong tot 6-3. Quintus weet zich te herpakken en komt terug. Volendam heeft het lastig maar weet de stand weer gelijk te brengen en zo is de stand na 20 minuten 9-9. Volendam en Quintus blijven stuivertje wisselen waarmee de rust wordt ingegaan met 12-13 in het voordeel van de gasten.

De tweede helft begint op dezelfde voet, waarbij Quintus in eerste instantie de overhand weet te nemen. De sterkeVolendamse dekking en hun snelle aanval met verschillende systemen zorgen dat onze dames bij kunnen blijven waardoor Quintus niet kan uitlopen. Deze strategie legt Volendam geen windeieren waardoor ze uitlopen tot 18-16. Quintus verslapt verder en Volendam komt op voorsprong tot 22-18. Volendam mist een aantal kansen en Quintus herpakt zich. Ze komen terug op gelijke hoogte tot 23-23. De dames van Quintus scoren vanuit snelle aanvallen en nemen toch de overhand. Volendam slaagt er niet in om terug te komen waarmee de spannende wedstrijd eindigt met 25-27 in het voordeel van Quintus.