Garage Kil neemt stokje over en wordt nieuwe naamgever Dames 1

Garage Kil neemt stokje over en wordt nieuwe naamgever Dames 1

zondag 18 juni 2017

Na een sponsoring van dertien jaar door Cafetaria Arnold van het Dames 1-team is het stokje overgenomen door Garage Kil aan de Julianaweg 129. Het bedrijf levert nagenoeg alles op het gebied van mobiliteit. Onderhoud, reparatie, schadeherstel, verkoop van nieuwe auto’s en occasions, verhuur van auto’s alsmede leasing en financiering en dat alles onder één dak. Vanaf nu gaat het damesteam door het leven als Garage Kil Dames 1.

Pratend met Matthijs de Hoop en Gert de Vries, directeuren van het bedrijf, blijkt dat na het eerste contact met Loege Schilder de heren een wedstrijd van HV KRAS/Volendam hebben bezocht en aangenaam verrast waren door het tempo en het actieve karakter van het handbalspel.

Gevraagd naar het waarom van juist sponsoring van de handbaldames vertellen Matthijs en Gert dat er overeenkomsten zijn tussen hun autobedrijf en het meidenteam. Ten eerste het snelle, goede en energieke spel. “Ook ons bedrijf staat voor een snelle en goede afhandeling door deskundige, energieke mensen.”

“We hoorden van Loege Schilder dat de Dames 1 onderweg zijn naar de top. Na vier promoties op rij hopen ze nu binnen twee jaar de eerste divisie te bereiken. Vanuit die divisie is het nog een kleine stap naar de Nederlandse top. Ook wij streven met ons bedrijf naar de top met kwaliteit en een goed samenwerkend Kil-team. Dat is de tweede overeenkomst met het dameshandbal, zoals wij dat voelen.”

Gert en Matthijs vervolgen: ”Een derde punt en zeker niet het minste is dat we ook bewust een Volendamse club willen steunen. Handbal leeft in Volendam en wij willen als bedrijf iets teruggeven aan de gemeenschap. We hebben daarbij de indruk dat ook HV KRAS/Volendam oog heeft voor de mens achter de spelers, vrijwilligers en leden. Bij zo’n club willen wij horen.”

“Garage Kil is een echt familiebedrijf,” gaan de beide directeuren verder. “Het is begonnen met het schadebedrijf van Piet de Hoop en zoon, in Volendam al langer bekend. Piets zoon Matthijs zet nu samen met Gert Garage Kil voort, terwijl de vrouw van Gert de administratie verzorgt. Sammy Groot tenslotte is in- en verkoper van het bedrijf, maar tevens een schoonzoon van Gert. Dit past volgens ons uitstekend bij het familiegevoel dat je ervaart bij HV KRAS/Volendam. Ook daar zie je grootouders, vader, moeders en kinderen samen actief zijn als speler en/of vrijwilliger.”

HV KRAS/Volendam dankt de nieuwe sponsor en hoopt op een duurzame samenwerking, waarbij Garage Kil en HV KRAS/Volendam beide baat zullen hebben en waarmee de Dames 1 de ambities kan bewerkstelligen.