Garage Kil/Volendam bevindt zich momenteel in het Duitse Essen voor een trainingskamp. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck werkt hier een serie trainingen af en speelt oefenwedstrijden tegen TuS Lintfort, TV Aldekerk en het tweede team van Borussia Dortmund. Volg de verrichtingen van de Volendamse handbaldames via dit liveblog of de Instagram Stories op het kanaal van KRAS/Volendam.

Dag 1 | Reis naar de oosterburen
De Volendammers vertrokken woensdagavond met verschillende busjes naar Essen. Onderweg was er nog even tijd voor een groepsfoto.

Dag 2 | Training en eerste oefenwedstrijd
Na de eerste overnachting verschenen de dames aan de eettafel voor een gezamenlijk ontbijt. In de tussentijd moesten nieuwelingen Roos van Leeuwen, Sharon Bouter, Jill Meijer, Floor Smit, Jacky Ferwerda en Babs van Starrenburg hun 'ontgroeningsvoorwerp', waaronder een wc-ontstopper en een ei, te allen tijde bij zich houden. Na het ontbijt werden er twee trainingen afgewerkt, waarna de eerste oefenwedstrijd op het programma stond. TuS Lintfort was de tegenstander.

Tegen de ploeg uit de 2. Bundesliga ging het lange tijd gelijk op. Zo stonden waren de ploegen in de 22e minuut nog in balans, maar was er bij het aanbreken van de rust al wel een klein verschil ontstaan in Duits voorbeeld: 19-13. In de tweede helft maakte Garage Kil/Volendam een aantal technische fouten, waardoor de marge iets groter werd. Met de eindstand van 34-23 konden de oranjehemden terugkijken op een aardige, maar vooral leerzame wedstrijd.

Dag 3 | Trainen en sportpsychologie
Op de derde dag in Essen speelt Garage Kil/Volendam geen oefenduel. Wel werkt de ploeg trainingen af en heeft het 's avonds een sessie met sportpsycholoog en prestatiecoach Muriël Romijn van BestOfYou. Ook was er reden voor een klein feestje, want Sharon Bouter vierde vrijdag haar 24e verjaardag!

Zaterdag spelen de Volendammers de twee resterende oefenwedstrijden met TV Aldekerk en Borussia Dortmund 2 als tegenstanders.

Dag 4 | Aldekerk en Dortmund
Na een vroege ochtendtraining speelde Garage Kil/Volendam om 13:45 uur een wedstrijd tegen TV Aldekerk. De Volendamse handbalsters speelden sterk en zetten de Duitsers, die uitkomen in de 3. Liga West, met rust op een 20-13 achterstand. Na de onderbreking hield Garage Kil/Volendam het sterke spel vast en won het uiteindelijk met liefst 39-23.

Om 18:00 uur stond de laatste wedstrijd van het trainingskamp op het programma: Borussia Dortmund 2. Ook hier kwam Garage Kil/Volendam goed voor de dag. Die Borussen, competitiegenoot van Aldekerk, bleek al snel een geduchte tegenstander. Desondanks konden de Volendammers behoorlijk mee komen gezien de ruststand van 15-16. Ook in de tweede helft bleef het gelijk opgaan, maar won Borussia Dortmund uiteindelijk met 32-28.