Garage Kil/Volendam laat belangrijke punten liggen

maandag 19 februari 2024

Dit weekend stond er een belangrijke wedstrijd op de planning voor de dames van Garage Kil/Volendam. Zij namen het op tegen DSVD. Helaas lukte het de dames niet om de punten mee te nemen naar Volendam en verloren zij de wedstrijd met 38-31.

De wedstrijd begon prima voor de dames van Volendam. Ze konden goed bijblijven en stonden na 10 minuten 8-8. Helaas had het middenblok veel moeite met de cirkel, waardoor de dames de gehele eerste helft in ondertal stonden en Volendam acht penalty's tegen kreeg. De achterstand van Volendam liep op naar 20-11. In totaal kregen de dames in de eerste helft vijf tweeminutenstraffen en meer dan tien penalty's tegen. Naast de fouten in de verdediging liep ook de aanval niet soepel. De hoeken brachten te weinig bij en er waren veel ballen die de paal, lat of er niet in gingen. Volendam ging met een 24-14 achterstand de rust in.

Het verschil van tien doelpunten bleef in de tweede helft min of meer aanhouden. Op een bepaald moment wist Volendam het verschil te verkleinen tot acht (33-25), maar vervolgens herstelde DSVD het gat van tien treffers (37-27). De slotminuten waren een formaliteit. De dames van Garage Kil/Volendam gingen met volle overtuiging naar het doel en wisten nog een aantal mooie doelpunten te maken, met daarnaast een goed staande dekking geleid door Sabrina van der Mast. Dit bracht de stand terug naar 38-31.