Garage Kil/Volendam laat belangrijke punten liggen

dinsdag 25 april 2023

Afgelopen zaterdag stond er weer een verre uitwedstrijd op de planning naar Limburg tegen V&L. Helaas gingen de dames maar met één punt terug naar Volendam na een gelijk spel.

Het eerste deel van de eerste helft ging goed. De dames speelden goed samen en creëerden daarom veel kansen, met nadruk op de linkerhoek. In de verdediging stond het ook goed en haalde de keepster van Volendam veel ballen uit het doel. Dit resulteerde dan ook tot een verschil van zeven punten. Echter hadden de dames aan het einde van de eerste helft een kleine dip waardoor de voorsprong van zeven verkleind werd tot drie punten en gingen dan ook met dit verschil de rust in. Na de rust ging V&L met een man meer spelen in de aanval en hier hadden de dames van Volendam geen antwoord waardoor V&L steeds een stapje dichterbij kon komen. Verder ging V&L defensiever verdedigen en ook hier hadden de dames het lastig mee. Met nog een paar seconden op de klok en één punt voor leek het erop dat de dames van Volendam toch de wedstrijd zouden gaan winnen, maar helaas in deze laatste seconden kreeg V&L nog een penalty die werd benut waardoor de stand gelijk werd. Ondanks het gelijke spel hebben de dames hard geknokt en goede dingen laten zien.

Volgende week zaterdag moeten de dames weer tegen V&L, maar dan thuis om 21:00 uur. Kom jij ook kijken? De dames hebben jullie aanmoediging hard nodig!