Garage Kil/Volendam laat punten liggen tegen V&L

donderdag 30 september 2021

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar eerste uitwedstrijd tegen Geonius/V&L in Geleen.

Onze dames beginnen rommelig en ongefoucst. V&L maakt snel veel doelpunten en de Volendamse dekking staat daardoor niet als een blok. Na 10 minuten spelen staat het daarmee ook 9-1 in het voordeel van de thuisploeg uit Geleen. Volendam moet haar spel aanpassen en de knop omzetten. Met deze achterstand komt de realisatie. Er moet nu worden gefocust. Volendam weet zich punt voor punt weer dichter naar V&L te vechten. Garage Kil/Volendam laat haar veerkracht zien en komt terug. Met snel spel en een aantal mooie aanvallen komen onze dames terug. V&L weet in deze periode van de wedstrijd het doel minder te vinden wat leidt tot een ruststand van 13-11 in het voordeel van V&L.

De tweede helft begint anders dan de eerste. Garage Kil/Volendam heeft haar zinnen gezet op de winst, maar V&L laat zich niet zomaar het kaas van het brood eten. Beide teams laten zien wat ze in hun mars hebben maar Volendam heeft moeite echt de overhand te nemen. V&L laat wat steken vallen en onze dames komen toch op gelijke hoogte. Nu moeten ze erop en erover. Volendam zet een stap extra en weet op 2 punten los te komen. Toch weten onze dames dit niet vast te houden. Volendam knokt maar heeft in de eerste helft te veel energie verloren in de sprint om terug te komen. V&L zet nog één keer aan en weet Garage Kil/Volendam te overlopen. De eindstand is 27-26 in het voordeel van V&L.

Zaterdag 2 oktober speelt Garage Kil/Volendam om 19:00 tegen JuRo Unirek/VZV in de Opperdam.